Resor till Santa Susanna

Semester Santa Susanna

Läs mer om Santa Susanna

Santa Susanna är en avslappnad turistort på den södra delen av Costa Brava. Här välkomnas du av fler vackra stränder, smala kullerstensgator och uråldriga monument. Kombinera allt det med moderna faciliteter och härliga hotell så har du en perfekt semester i Spanien.

Vädret i Santa Susanna

På den spanska nordöstra kusten kommer värmen igång i slutet av maj och håller i sig till september. Under högsäsongen kan du förvänta dig härliga 25 – 30 grader och ungefär lika varmt i vattnet.

Stränderna i Santa Susanna

Santa Susannas huvudstrand heter Platja de Llevant och är cirka 800 meter lång. Stranden är finkornig och ljus, och följer promenaden längs med kusten. Här hittar du alla nödvändigheter för en riktig heldag i den spanska solen. Bara 20 minuter bort ligger även sol- och badorterna Lloret de Mar och Blanes.

Mat och dryck

När man tänker på Spanien tänker man ofta på typiska rätter såsom Paella eller Tapas, men den matintresserade kommer att älska det breda urvalet på rätter som finns på menyn här. Ett traditionellt recept som härstammar från Katalonien är den veganska rätten ”Escalivada”. Här rostas aubergine, paprika, tomater och lök i ugnen tillsammans med citronsaft, mandlar, vitlök, olivolja och salt. Över detta strös ofta några blad basilika och timjan för att sedan serveras med krispigt, nybakat bröd.

Att se och göra

När man besöker Santa Susanna får man inte missa att besöka slottet Can Rates med sitt vakttorn från 1500-talet, och inte heller kapellet Capilla de Santa Susanna. Varje augusti hålls den första festivalen i området som hyllning till Santa Susannas beskyddarinna, som staden är döpt efter. För de som letar efter riktigt mycket liv och rörelse, samt en av Europas mest kulturella och historiska platser, kan vi rekommendera att ta en heldag i Barcelona bara en timme bort.

Kort fakta om Santa Susanna:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska och katalanska

Folkmängd:

Cirka 3 400 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan