Resor till Santa Susanna

Semester Santa Susanna

Läs mer om Santa Susanna

Santa Susanna är en avslappnad resort med massor av underhållning, och travar av sevärdheter inom räckhåll. Inklämt mellan Medelhavet och det bergiga, skogbevuxna massivet Montnegre nationalpark, är scenen för en oförglömlig Costa Brava semester.

Ställ tillbaka från havet, behåller den gamla staden mycket av sin naturliga charm, med smala kullerstensgator och fornlämningar. Kombinera detta med alla moderna faciliteter, och du har receptet för en perfekt semester i Spanien.

Visa resmål på kartan

Väder

Det finns en sak du kan vara säker på, du behöver inte bli kall om Santa Susanna semester. Den Medelhavsklimat innebär långa varma somrar med en medeltemperatur når 30 grader, ofta ger 12 soltimmar per dag. De varmaste månaderna juli och augusti ofta dämpas av kustnära vindar. Om du vill slippa sommaren folkmassorna med en semester till Santa Susanna, den bästa tiden att besöka skulle vara i slutet av september eller sent på våren när vädret är bra.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Santa Susanna har en stark trädgårds-tradition, och staden är omgiven av fält. Kullarna i Massif Montnegre naturpark når ner till havet och skapar en del charmiga klippiga vikar. Men ingen Santa Susanna semestern skulle vara komplett utan ett besök på stranden, och Santa Susannas är en 2 km ren och familjevänlig sandstrand. Den promenaden är väl serveras till barer och restauranger. Vattensporter finns i överflöd, och du kan även ta en taxibåt till Lloret de Mar och Tossa de Mar .

Längre upp längs kusten, kan du utforska Costa Brava vilda kusten, med orörda fiskebyar och skyddade vikar. Du hittar lugna vikar i naturen, orörd av turism.

Sport & dykning

Din semester till Santa Susanna skulle inte vara komplett utan ett besök på slottet Kan priser med 16th Century vakttorn, och den närliggande Capilla de Santa Susanna, en pre-romersk kapell. Den lokala kyrka har vackra väggmålningar, och du kan njuta av underbar panoramautsikt från La Mare de Deu de Gracia kapell. Inlandet, är den befästa benediktinska klostret Montserrat väl värt ett besök.

Familjesemester till Santa Susanna bör ha minst en dag ut på Marineworld och Water World. Det skulle också vara roligt att besöka fågelpark Vilassar de Mar, med hundratals arter av fåglar, blommor och palmer på utsikten.

Sevärdheter & kultur

Den största fiesta äger rum i augusti för att hedra stadens skyddshelgon, Santa Susanna, med dygnet-runt utomhus fest. Fånga den berömda Sardana dansa en traditionell Costa Brava semester höjdpunkt. Den söndag stänger till 15 maj ser högtid San Isidre.

Lokala frukt och grönsaker säljs i veckotidningen kommunala marknaden som hålls varje tisdag morgon. På sommaren, handla souvenirer på den dagliga hantverksmarknad.

För ungdomar

Santa Susanna får inte Costa Brava vildaste nattklubb, men du bör hitta tillräckligt med barer och restauranger hålla öppet sent, och orten har ett par klubbar. Om du verkligen vill att utsvävande all nighter, Lloret är bara en kort taxiresa upp längs kusten.

Det finns roliga familj utekvällar att vara hade på närliggande Castell medeltida del Comte de Valltordera där medeltida banketter följs av visning av tornerspel, dueller och flamenco.

Boka din semester redan idag!

Grundligt stillsamt, men med mycket att göra, och perfekt för familjer, Santa Susanna semester är oöverträffad. Dess klimat och miljö gör det vad det är, tillsammans med en verkligt avslappnad livsstil.

On The Beach har många bra erbjudanden på boende och flyg, så att du kan skapa dina egna anpassade Santa Susanna semester med lätthet. Vad väntar du på?