Resor till Pineda De Mar

Semester Pineda De Mar

Läs mer om Pineda De Mar

På Costa Bravas södra spets, mitt emellan bergen och Medelhavet ligger Pineda del Mar. Den här före detta fiskeby är omgiven av vacker skog och är populär bland de som föredrar att spendera sin semester med avkoppling och lugn och ro. Hit kommer semesterfirare från hela världen för att ta del av den genuint katalanska atmosfären och livsstilen.

Vädret i Pineda De Mar

I norra Spanien stiger temperaturerna under sommaren ofta upp mot härliga 25 – 30 grader i juni och juli. Värmen hänger ofta kvar till september. I vattnet kan du förvänta dig samma temperatur som i luften.

Stränderna i Pineda De Mar

På resor till Pineda De Mar ligger huvudfokus såklart på den avslappnade livsstilen och den över 500 meter långa sandstranden Pine Beach. Här kan du breda ut dig riktigt ordentligt med din handduk då de flesta resenärer ofta föredrar de livligare orterna. Pine Beach är hyllad för sin renlighet och har även på senare år fått utmärkelsen Blå Flagg tack vare detta.

Mat och dryck

En klassiskt katalansk rätt man inte får missa är ”Esqueixada”, eller fisksallad. Salladen görs ofta på torkad och saltad torsk som blandas ihop med röd och grön paprika, tomat, oliver och ärtskott. Över blandningen hälls en dressing gjord på olivolja och vinäger. Gott och svalkande efter ett par timmar i solen.

Att se och göra

Pineda De Mar är en typiskt avslappnad medelhavsstad – Vad som inte finns i livlighet vägs mer än nog upp i charm och karaktär. Utforska de små kullerstensgatorna och vitkalkade husen medan du smuttar på en latte. Stadens historia sträcker sig cirka 1000 år tillbaka, och för historienörden kan vi rekommendera att besöka 1300-talskyrkan ”Santa Maria de Pineda”. Från Pineda De Mar har du även närhet till storstaden Barcelona.

Kort fakta om Pineda De Mar:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska och katalanska

Folkmängd:

Cirka 26 670 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan