Resor till Pineda De Mar

Semester Pineda De Mar

Läs mer om Pineda De Mar

I den södra delen av Costa Brava, mellan bergen och Medelhavet, bara 10 miles söder om Lloret de Mar, och mindre än 40 miles norr om Barcelona, ​​Pineda de Mar är populär bland de som föredrar en mindre semesterort och en mer intim atmosfären på deras Costa Brava semester . Denna enkla Medelhavet stad har en tilltalande avslappnade stil, och vad den saknar i ljudet av några av sina grannar, det mer än gör upp i charm och karaktär. Du kommer att älska sin lummiga torg, fiskehamn, fontäner och trädgårdar.

Visa resmål på kartan

Väder

Den Medelhavsklimat innebär långa, varma somrar och milda vintrar som gör Pineda de Mar mycket attraktiv som helst på året. Medeltemperaturen varierar kring 17 grader Celsius, vilket gör Pineda en trevlig destination för en semester i Spanien som helst på året. I juli och augusti, kan termometern knuffa senaste 30 grader Celsius, medan även på vintern temperaturen sällan sjunker under fem, frost och snö är nästan obefintliga. Skyddet av kust-bergskedjan stoppar plats från att bli alltför vindpinade.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Semesterresor till Pineda de Mar centrum på den välskötta-, grov-slipad stranden, som sträcker sig under nästan två miles och sällan känns trångt. Denna breda sträckan har lugnt vatten, perfekt för bad och mindre barn. Det finns gott om kaféer och barer, men mindre vid havet utveckling än dess livligare grannar. Under senare år har stranden vunnit den eftertraktade blå certifikatet Flagga kvalitet, ett rungande stöd för kvaliteten på vatten, sand och tjänster.

Medelhavet skogen i den närliggande Montenegre nationalpark är en annan njutning som kan avnjutas tillsammans med sanden och havet.

Sport & dykning

Pineda går tillbaka ett par tusen år, och historia buffs kommer knä upp resterna av en stor romersk by som finns här, inklusive en akvedukt, fyra valv som fortfarande är synliga. Det är bara en av de många fornlämningar som finns i staden. För de mer aktiva, om du kan dra dig undan från stranden, erbjuder den närbelägna nationalparken många möjligheter till promenader och cykling på din semester i Pineda de Mar

Sevärdheter & kultur

Det finns en vecka marknaden i gamla stan och fester under hela året, de viktigaste är firandet vid Mare de Deu de Gracia helgedom den första söndagen i maj, och Sant Joan de Petit fiesta den 24 juni. Konstälskare kommer att vilja bege sig till Tharrats Stiftelsen för Graphic Arts, hem till skärmar från Joan Josep Tharrats, bland annat. Samma byggnad, kan Comas, även innehar konserter och utställningar under hela året.

Självklart kan du inte undgå att nämna närliggande Barcelona , en av de mest spännande och kulturellt diversifierade städer i hela Europa!

För ungdomar

Pineda de Mar är tystare än några av sina brassier regionala grannar, vilket leder till en mer avslappnad familjesemester. Det finns dock en vid havet disco, tillsammans med några barer och hotell-baserad underhållning. Det finns gott om mitt-utbud restauranger som serverar fisk och lokala specialiteter. Om du vill ha en livligare kväll, chef för Lloret de Mar och Calella .

Boka din semester redan idag!

Pineda de Mar gör exakt vad den säger om tenn. Det är en mindre, avslappnad resort som erbjuder en enkel Costa Brava strand semester och möjligheten att njuta av avslappnad spanska livet. Trots sin storlek, hittar du massor att göra här. Med bra erbjudanden på flyg och boende tillgängliga just nu, på stranden ger dig chansen att sola sig under blå Medelhavet himmel med bara några musklick.