Resor till Blanes

Semester Blanes

Läs mer om Blanes

Känd som porten till Costa Brava, ståtar Blanes fyra kilometer av gyllene kust i en härlig miljö. Bara en timme från Barcelonas flygplats, är det lätt att se varför denna före detta fiskeby är fortfarande en populär året val för Spanien semester med lokalbefolkningen och turister.

Costa Brava semester i Blanes tenderar att ha en mer avslappnad känsla än i några av sina större motparter, vilket gör det fantastiskt för familjer. Kombinationen av gammaldags charm och modern bekvämlighet gör denna stad idé för din Spanien semester.

Hårdnackat katalanska, Blanes har sina rötter i varvsindustrin. Lokalbefolkningen trängas den historiska stadskärnan för marknader, eller att besöka en av de 650 butiker, inklusive tillräckligt exklusiva butiker för att hålla skarpaste fashionista glad!

Visa resmål på kartan

Väder

En sak är säker, du behöver inte bli kall om Costa Brava semester . Regionens medelhavsklimat garanterar långa varma somrar med en medeltemperatur når ofta 30 ° C på sommaren, och ofta ger 12 soltimmar per dag. Men de varmaste månaderna juli och augusti ofta modifieras med kustnära vindar som är en välkommen avkylning faktor om du försöker jobba på solbrännan.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Blanes "fyra kilometer kust innebär en mängd olika stränder med allt från långa, breda sandstränder med små, avskilda klippiga vikar. Med plats för alla, stränderna här är välskötta, rena, säkra, och har gott om resurser för människor på Blanes semester.

Gå med lokalbefolkningen för en promenad längs den breda, palmkantade strandpromenaden, titta på fiskarna kommer in och den dagliga auktionen av sin fångst, eller slingrar sig vid marinan. För den bästa utsikten i Blanes, klättra Sa Palomera sätt udden halv längs stranden.

Sport & dykning

För naturälskare, ingen semester att Blanesis komplett med ett besök på Mar i Mirta Gardens, bostäder 4000 växtarter. Antika platser i den gamla staden inkluderar palats Viscounts av Cabrera och det medeltida slottet Sant Joan. För en stor familj dag ut på din Blanes semester, försök Europas största äventyrsbad, bara upp vägen. Söder om Blanes är Marineland med delfiner, sjölejon shower och en reptil hus.

Sevärdheter & kultur

Den livliga dagliga Farmers 'Market säljer frukt och grönsaker på vardagsmorgnar, medan souvenirer, läder etc kan hittas på måndag marknaden. Staden har fester under hela året, den största av dem är Festa Major från 24 - 28 juli. Gatorna blir ett upplopp av musik, dans och underhållning, men höjdpunkten är fyrverkerier tävlingen. Även av spanska standarder, det är ett tomtebloss i ett tillfälle. Men oavsett vad du få upp till på din Blanes semester, får du ta det lugnt i sann, avslappnad spansk stil!

För ungdomar

Du kommer inte bli uttråkad när det är mörkt på din Blanes semester! Välj bland nästan 100 restauranger, från Burger barer och billiga kinesiska matställen till mer exklusiva anläggningar som erbjuder internationella rätter och lokala rätter. Blanes är starkt inriktad på turister söker för skojs skull, och detta innebär traditionella fester, folkdanser och spansk musik, goda nyheter för de med smak för olika kulturer. Efter middagen, musik barer, ett halvt dussin klubbar och hotell erbjuder levande underhållning på sommaren. Om du har tur finns det även ett kasino mellan Lloret de Mar och Blanes.

Boka din semester redan idag!

Grundligt spanska, avslappnad, välkomnande, och perfekt för familjer, Blanes helgdagar ta lite stryk! On The Beach har många bra erbjudanden på boende och flyg. Med vår live-bokningssystem din nästa semester är bara några minuter bort.