Resor till Blanes

Semester Blanes

Läs mer om Blanes

Blanes, också känd som ”Costa Bravas Portgång”, är med sina fyra kilometer kustlinje ett av de mest älskade resmålen i Katalonien. Med bara en timme med tåg från Barcelonas flygplats är det lätt att se varför den här före detta fiskestaden är ett populärt val för semesterfirare år efter år. Blanes är jämför med sina livliga grannar ett lugnare område, vilket gör det perfekt för barnfamiljer.

Vädret i Blanes

I norra Spanien börjar temperaturerna stiga i maj, och i juni – augusti kan du förvänta dig en medeltemperatur på cirka 25 grader. För dig som hellre undviker de alla mest hektiska månaderna rekommenderas det att resa i maj eller september.

Stränderna i Blanes

I närheten av Blanes ligger mer än fyra stränder inom en 30 minuters bilfärd. De största och mest centrala av stränderna är huvudstranden Platja de Blanes och stranden intill som heter Platja De S'Abanell. Platja de Blanes är 650 meter lång och är populär med resenärer från hela världen tack vare sin goda vattenkvalité och ljusa sand. Mittemellan huvudstranden och S’Abanell ligger ett stort klippblock, Sa Palomera, som faktiskt markerar den fysiska början av kustremsan Costa Brava. S’Abanell är en av de längsta stränderna på kusten – Här hittar du hela 2,1 km av sandstrand och klarblått hav, med små restauranger och barer längst promenaden.

Mat och dryck

Fideuà är den ultimata rätten att prova på när du besöker Spanien medelhavskust. Man kan tänka att Fideuà är som en Paella fast med pasta som kallas ”fideos”. Här tillagas räkor, fisk – ofta marulk – och en mängd grönsaker tillsammans med pastan, grönsaksbuljong, saffran och rökt paprikakrydda. Den här rätten kan hittas på de allra flesta restauranger längst med kusten. Riktigt smarrigt!

Att se och göra

För naturälskaren kan vi tipsa om någon av de flera botaniska trädgårdar som finns i Blanes. Besök trädgården Marimurtra och Pinya de Rosa – Hem till över 4 000 sorters växter från runtom hela världen. Utöver det kan du alltid dra hem ett riktigt kap från någon av marknaderna. På måndagar hålls en stor marknad i centrum där frukt, grönsaker, souvenirer och mycket mer säljs.

Kort fakta om Blanes:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska och katalanska

Folkmängd:

Cirka 38 800 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan