Resor till Levante

Semester Levante

Läs mer om Levante

Om du planerar att åka på semester till Costa Blanca i Spanien så kan du sluta leta. Levante ligger precis vid havet, mitt i staden Benidorm. Här bjuds det på ändlösa mängder av underhållning och fantastiska, sammetslena stränder.

Vädret i Levante

I Levante kan du förvänta dig ett härligt, torrt klimat året om med en medeltemperatur kring 25 – 27 grader under högsäsong. För dig som hellre håller dig undan de allra varmaste månaderna och ha mer yta för handduken kan vi rekommendera att åka i maj eller i september.

Stränderna i Levante

Stranden här är döpt efter stadsdelen. Playa de Levante är en av Benidorms alla bästa stränder, och det är inte undra på att semesterfirare lockas hit år efter år. Stranden har ett sydligt läge vilket ger den ständig sol från morgon till kväll. Tack vare att berget Serra Gelada skyddar stranden mot hårda vindar samt de många restaurangerna i närheten är den här stranden perfekt för soldyrkare av alla slag.

Mat och dryck

En mycket traditionell rätt från Valencia och Costa Blanca är Esgarat. Rätten kan ses som en slags sallad med söt, grillad paprika och saltad torsk som skärs upp i strimlor och blandas med vitlök, olivolja och svarta oliver. Används ofta som förrätt eller som tapas tillsammans med krispigt bröd.

Att se och göra

I och med att Levante ligger mitt i Benidorm har du hela storstaden att utforska när du reser hit. Här finns bland annat ett nöjesfält, en stor vattenpark, underjordiska grottor och safariturer till inlandet. Ett tips är att besöka Spaniens svar på Madame Tussauds: Vaxmuseet Museo de Cera!

Kort fakta om Levante:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Levante