Resor till La Sella

Semester La Sella

Läs mer om La Sella

När du besöker Costa Blanca och vill uppleva den genuina kulturen är det ett måste att besöka bergsbyn La Sella. Här kan du prova på hemmagjorda maträtter, se lokala dansuppträdanden på festivaler och såklart, besöka den närliggande staden Denia för mängder av sol och bad.

Vädret i La Sella

I Costa Blanca börjar sommarsäsongen redan i maj och håller i sig till i oktober. Under högsäsongen i juli och augusti kan temperaturerna stiga så högt som till 28 grader, med en medeltemperatur på 23 grader i vattnet. För dig som hellre håller dig lite svalare rekommenderas det att åka i maj eller september.

Stränderna i La Sella

La Sella ligger cirka 7 kilometer från staden Denia, som har två härliga stränder. Här kan du besöka de två sammetslena stränderna Les Bovetes och La Marineta Cassiana, som båda är kantade med barer och restauranger av alla dess slag.

Mat och dryck

En traditionell rätt som härstammar från Valencia är ”All i Pebre”. Den här räätten är perfekt för din som är sugen på något mer äventyrligt. Här tillagas ål tillsammans med vitlök, mandel, paprika och potatis ihop till en gryta. Grytan måste traditionellt sett vara tjock nog att kunna skopas upp med bröd.

Att se och göra

La Sella är en liten stad som ligger i närheten av städerna Javea och Denia. Här anordnas det över 50 festivaler per år, bland annat St Johns festival i juni, eller Fallas festivalen i mars. I staden La Sella finns bland annat ett häftigt arkeologimuseum och ett slott från 1200-talet. För naturälskaren kan vi även rekommendera att besöka berget Montgò Massif.

Kort fakta om La Sella:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

33 000 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - La Sella