Resor till Calpe

Semester Calpe

Läs mer om Calpe

På solresor till Spanien handlar allt om sol, strand, bad och kultur. Allt det och lite till hittar du i den charmiga staden Calpe. Här kan du koppla av på kilometerlånga sandslätter och bada i safirblått hav, allt medan du njuter av genuint spanska rätter och betraktar de magiska bergen Sierra Bernia.

Vädret i Calpe

Costa Blanca har ett härligt, varmt klimat med torra somrar och milda vintrar. Temperaturen stiger ofta upp mot 25 – 27 grader på sommaren, och havet är varmt tills oktober. För dig som helst undviker de allra trängsta månaderna rekommenderas maj eller september.

Stränderna i Calpe

I Calpe finns två stränder som båda är mycket populära. Stranden Arenal-Bol ligger mitt i centrum och är den mer livliga av de två tack vare de många barer, restauranger och hotell i närheten. Vill du ha mer handduksyta rekommenderas stranden Playa de La Fossa som ligger i den östra delen av staden. Båda två är perfekta för barnfamiljer då sanden är sammetslen och havet kristallklart.

Mat och dryck

För skaldjursfanatikern är östkusten av Spanien en riktig dröm. I Valenciaområdet i Costa Blanca härstammar den internationellt kända rätten Paella som de flesta kanske har provat på. En rekommenderad rätt för den som vill prova på något nytt är ”Arroz a banda” vilket simpelt nog översätts till ”ris vid sidan av”. Rätten består av ris kokat i fiskbuljong, tomat, lök, fisk, skaldjur eller bläckfisk, potatis och olivolja. Kryddningen består ofta av saffran, salt och peppar. Mycket gott.

Att se och göra

Calpe är hem till några av de vackraste stränderna i Costa Blanca. Strosa nedför strandpromenaden och kolla in de många små caféer, barer och butiker som ligger här. Från stränderna och runtom staden kan man även betrakta den stora klippan ”Peñón de Ifach”. Klippan är 332 meter hög och här ifrån kan man se ut över kustremsan, bort mot de ståtliga bergen i horisonten.

Kort fakta om Calpe:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Spanska

Folkmängd:

29 700 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan