Resor till Calpe

Semester Calpe

Läs mer om Calpe

Spanien semester handlar om sol, hav, sand och kultur? Tja, det är vad du hittar i den charmiga Medelhavet semesterorten Calpe, i norra delen av safir stränder på Costa Blanca. Detta är en av regionens mest distinkta områden, med gyllene stränder ligger mellan den stora klippan Ifach på stranden och de majestätiska Sierra Bernia bergen stiger bakom. Calpe ståtar med alla de vanliga moderna bekvämligheter du förväntar dig från din Costa Blanca , barer, hotell, härliga stränder med den extra behandling av att vara hemma till fler ruiner och museer än någon annanstans på den vita kusten.

Boka nu med på stranden, och du är bara en två timmars flygresa från Alicante flygplats och en 30 minuters bilresa från början av din semester i Calpe!

Visa resmål på kartan

Väder

Ta fram solkräm! Calpe semester är känd för temperaturer som stiger till astronomiska höjder över 30 ° C i juli och augusti, och termometern dips sällan under 10 grader Celsius, även mitt i vintern. Himlen här är permanent klart också - så även om du bara hängande vid poolen, se till att du inte får en ljus-röd solbränna!

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Calpe har miles av gyllene stränder, som ger dig goda möjligheter för bad, surfing eller solbad. Den enorma Gibraltar-esque Ifach Rock är den mest utmärkande landmärke här, och du kan skala det monolit genom en inre tunnel för några av de mest spektakulära kust utsikt på Costa Blanca. Ju mer ambulerande kan korsa gräsbevuxna Sierra Bernia kullar för solnedgång picknick bland tallarna.

Sport & dykning

Det finns ingen brist på saker att göra på Calpe semester. Kolla in den romerska saltning fabriken på stranden, och på Ifach Rock du kommer över naturparken med sin skyddade växter och djur. I Gamla stan finns två kyrkor, den gotiska gamla kyrkan med anor från 1400-talet, inte mindre! Vänd, och du är redan på det arkeologiska museet, bostäder Iberiska reliker. För barnen, en resa till närliggande Benidorm kan vara i ordning för vattenrutschbanor på Aqualandia eller vallfoder genom den enorma Terra Mitica Theme Park.

Sevärdheter & kultur

Calpe sommar fiestas, San Juan den 24 juni, Virgen del Carmen den 16 juli och augusti är fest Virgen de las Nieves, är alla fyllda med fyrverkerier och kul på gatorna! Oroa dig inte om du missar dessa på din semester i Calpe, det finns gott om fester här året runt, och lördag loppmarknad säljer mer exotiska varor än du någonsin har sett. Medan du är ute, prova några av de många paella i restauranger och Calpe alldeles egna späckat fiskgryta, Llauna de Calpe. Magnifico!

För ungdomar

Calpe semester erbjuder ett utomordentligt varierat nattliv, med jazz barer i anslutning till engelska pubar och skjul strand i närheten Javea . Vad du än smaker, från fotboll till folkmusik, har Calpe allt! Kom ihåg, du är bara 15 minuter utanför Benidorm om du känner för en hel natt karaoke eller klubbar session, och bara 2 minuter från stränderna om du bara vill sitta, smutta på en Margarita och koppla av medan solen går ner över Medelhavet!

Boka din semester redan idag!

Kolla in vårt enorma utbud av flyg och hotell, din perfekta Calpe semester är bara några klick bort på stranden. Restplatser kan vara vår specialitet, men dröj inte - det finns fantastiska erbjudanden får hamna just nu!