Resor till Roquetas De Mar

Semester Roquetas De Mar

Läs mer om Roquetas De Mar

Med anor från romartiden, som en gång sömniga fiskebyn Roquetas de Mar vuxit till en pulserande semesterort som lockar besökare året runt med sina vackra stränder, förstklassigt golfbanor, vänliga människor och, naturligtvis, strålande sol. Stadens moriska förflutna lever i sin pittoreska gytter av smala, slingrande gator och vackra vitkalkade hus, medan närliggande On The Beach breda utbud av handplockade hotell väntar på att förse dig med allt du behöver för en fantastisk Costa Almeria semester .

Så, oavsett om det är att spela en runda golf i den spanska solen, ridning längs blå Medelhavet, fågelskådning i det lokala salt laguner, middag för två i en romantisk strand-side matställe eller bara lata vid poolen, Roquetas de Mar semester har det, och mer, bara väntar på dig!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Roquetas De Mar

Väder

Denna härligt solheta regionen har absolut superb väder, med 320 soldagar under hela året och temperaturer som kommer att glädja både sol worhippers och golfare både på semester till Roquetas de Mar Med den lägsta mängden nederbörd i Europa, Roquetas de Mar en perfekt plats för din sommarsemester när som helst på året. Så smäll på solskydd och kommer att upptäcka denna fantastiska del av spanska himlen för dig själv.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

En vista av sanddyner och härliga stränder, det vackra Medelhavet, strålande blå himmel, vitkalkade hus klättrar på bergssluttningen och strålande solsken är alla väntar på dig på din Roquetas de Mar.

Sport & dykning

Det kan vara svårt att dra dig undan från Roquetas de Mar vackra, breda stranden men dem som är villiga att göra det är i för en behandling, för detta är en sportälskare paradis. Aktiviteter som erbjuds allt från dykning till segling, ridning och en fantastisk 18-håls golfbana och, för dem som så önskar, även ett särskilt utpekade nudiststrand.

Las Marinas salt marscher lockar fågelskådare, flamingos, hägrar och skärfläckor lika, medan de som är intresserade av historia kan utforska den medeltida befästningar som finns i hela området.

Sevärdheter & kultur

Under Costa Almeria har 4000 års historia, har många bra medelhavscivilisationer satt sin prägel på kulturen i denna del av Andalusien. Från fenicier till grekerna och kartagerna att romarna har de teckningar av områdets naturliga skönhet och strategiska position. Morerna trivdes här och regionen har fortfarande kvar den nordafrikanska smak som de förde med sig från hela Medelhavet.

På senare tid har turismen skapat en massiv boom för området som fler människor har upptäckt sin naturliga potential. Men trots de framsteg som har folket behållit sin stolthet i den lokala kulturen, och den romantiska bilden av Andalusien är fortfarande mycket en sak av det närvarande.

För ungdomar

Semesterresor till Roquetas de Mar erbjuder dig chansen att njuta av nattlivet hur den spanska själva gör. Det finns ett brett utbud av restauranger, allt från traditionella spanska tapasbarer till mer exklusiva restauranger där du kan prova det lokala köket, som är baserad på färska fiskrätter och lokala delikatesser. Och då är det på att njuta av den lokala musik på scener runt om i staden.

För de som söker det ultimata inom traditionell underhållning, se till att besöka under september då Roquetas de Mar håller sin årliga fest och Gamla stan blir ett upplopp av färger, musik, dans och godmodig glada beslutsfattande.

Boka din semester redan idag!

Oavsett om det är historia, natur eller solsken du är ute efter, kan du hitta allt och mer med en semester i Roquetas de Mar Oavsett vilken tid på året, är priset rätt och solen skiner komma så och njuta av läckerheter i denna stora spanska paradiset.