Resor till Mojacar

Semester Mojacar

Läs mer om Mojacar

Uppflugen på en kulle med utsikt över det blå Medelhavet, erbjuder den historiska staden Mojacar en underbart idyllisk destination för din Costa Almeria semester . Kom vandrar de smala kullerstensbelagda sten gator och beundra de vitkalkade hus och vacker morisk arkitektur av denna oförstörda fästningsstaden. Njut av atmosfären på den plats som har blivit en tillflyktsort för konstnärer och författare. Upptäck fantastiska vyer och pittoreska landskap med nästan varje steg.

Bara ett stenkast från byn, njuta av miles av orörda sandstränder där du hittar hotell och villor som garanterar komfort och lyx du söker, utan att ta bort från den magi som är Mojacar. Och allt detta är bara en timme med bil från Almeria flygplats, med dess snabba och enkla förbindelser till Storbritannien. Med On The Beach din Mojacar semester är bara några klick bort!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Mojacar

Väder

Vädret är nästan perfekt för semester i Mojacar som Costa Almeria är officiellt torraste området i Europa, vilket gör regn sällsynt i vintern och nästan obefintliga under sommarmånaderna. Det milda klimatet gör vinter temperaturer som sällan sjunker under 20 ° C, med en topp runt en fantastisk 30 grader Celsius under sommarmånaderna. Det, och genomsnittet av 320 soldagar per år gör Mojacar semester perfekt som helst på året.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Miles av soldränkta stränder, strålande blå himmel, robust bergssluttning vyer, fenomenal landskap och några av de bästa semestervädret i Europa väntar på dig på din semester i Mojacar, en av de vackraste turistorter i Spanien.

Sport & dykning

Om du väljer att ta en paus från allt som solar sig i den spanska solen, kommer du hitta massor av andra saker att njuta av under din semester i Mojacar. Utforska Casbah-liknande smala gator och upptäck den moriska Fountain, som har gett staden med vatten sedan romerska dagar och är fortfarande i fokus för byliv. Drick dig mätt på det färska, källvatten innan du går över till kaféer i New Plaza där du kan prova det lokala köket, liksom den otroliga vyer över både gnistbildning Medelhavet och de omgivande sluttningarna branta. Se till att du inte lämnar din Mojacar semester innan du har besökt den ovanliga befästa kyrkan Santa Maria, i hjärtat av stadens religiösa liv, liksom den gamla stadsporten och Gamla tullhuset.

Senare njuta av en golfrunda på en av områdets många förstklassiga kurser. Eller, för de på semester till Mojacar med en av höjder, varför inte utforska området från en luftballong eller en flygskärm?

Sevärdheter & kultur

Mojacar långa historia sträcker sig tillbaka cirka 4000 år. Fenicierna, kartagerna, romarna och grekerna var alla dras till området på grund av dess ovanliga skönhet och strategiska läge, och deras influenser kan fortfarande ses i hela staden i dag. Men det var under morerna att staden verkligen blomstrade. De befästa stadens murar och byggde slottet, vilket gör Mojacar en viktig muslimsk stad i utkanten av det kristna Europa.

På senare tid har Mojacar varit fristad för konstnärer och staden är nu rik på hantverksbutiker och konstnärliga livet. En av höjdpunkterna av stadens år är det utarbeta morer och kristna parader som är iscensatt varje maj.

För ungdomar

Den spanska kärleken till sena middagar innebär att tapasbarer och restauranger i Mojacar verkligen vaknar till liv på natten. Njut av lokala specialiteter, sköljs ned med ett glas eller två av Rioja, lyssna på musik och upptäcka hur den spanska verkligen leva. Det finns ingen anledning att boka en barnvakt, eftersom även de yngsta familjemedlemmarna är välkomna att delta i det roliga av din semester i Mojacar.

För en förändring i naturen så varför inte göra den korta resan till närliggande Cabo de Gata .

Boka din semester redan idag!

Så, vad väntar du på? Boka din Mojacar semester nu och upplev själv den vackra stränder, livliga idrottsanläggningar, vänligt hotell och fantastiskt väder i Costa Almeria. Inte bara kommer du ha en semester att minnas, men med On The Beach har bra erbjudanden på flyg och boende kommer det inte att dröja länge innan du kan vara tillbaka på semester till Mojacar igen!