Resor till Cabo De Gata

Semester Cabo De Gata

Läs mer om Cabo De Gata

En höjdpunkt av någon Costa Almeria semester måste vara ett besök på den spektakulära Cabo de Gata halvön, Andalusien största kustnära naturreservat. Detta lunar-landskap med enormt vacker natur ligger strax norr om Almeria City och är en magisk cocktail av taggiga kustlinjen, karga klippor, vulkaniska berg, torra öknar, myllrande våtmarker, sanddyner och små gömda vikar.

Fågelskådare, mountainbikecyklister, vandrare och vatten entusiaster av alla slag dras till denna naturliga underland, som också omfattar historiska ruiner, pittoreska fiskebyar, stora sträckor av magnifika stränder och även en spökstad. Detta verkligt lugnt område gör en unik och fantastisk destination för din Costa Almeria semester.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Cabo De Gata

Väder

Cabo de Gata har några av de bästa vädret i Europa, med året runt solsken och temperaturer som sträcker sig från ett milt 20 ° C på vintern till en inte alltför varmt 30 grader på sommaren. Med minst nederbörd på den iberiska halvön, Cabo de Gata semester är bra när som helst på året!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Cabo de Gata är välsignad med klippiga uddar, sandiga vikar, orörda vatten, miles av isolerade stränder, fantastisk natur, strålande blå himmel, fantastiska spanska solen och en extra saltvatten lagun som lockar eldfärgad flamingos och andra vilda fåglar. Den fysiska spendour av området gör det ett absolut måste-se destinationen på alla naturintresserade har semester.

Sport & dykning

Cabo de Gata semester är en verkligt fantastisk upplevelse och naturälskare är helt bortskämd med valmöjligheter. Det kristallklara vattnet utanför halvön är idealiska för undervattensfoto, snorkling, dykning, kajakpaddling, windsurfing och alla slags fiske. Mountainbikecyklister och 4x4-entusiaster kan ta till bergen, medan vandrare njuta av någon av de över 20 markerade vandringsleder.

Besökare på semester till Cabo de Gata kan fördriva tiden i den charmiga fiskelägen som kantar kusten, besöka en förstörd kyrka uppe på toppen fossiliserade sanddyner eller strövar de dramatiska klipporna. För de som söker en mer vilsam sätt att tillbringa dagen, det finns alltid de breda sandstränderna och mysiga, isolerade vikar.

I närheten Mojacar är också väl värt ett besök för att se hur livet är i en mer lantliga spansk by.

Sevärdheter & kultur

Araber, romare och fenicier var alla lockade till Cabo de Gata på grund av områdets rika mineralfyndigheter salt, agat, jaspis och, viktigast av allt, guld. Senare invånare ingår Barbary pirater, som sökt skydd i denna avlägsna kustområdet, även om det är uppenbart från de dussintals utsiktstorn runt om i landskapet att de inte var välkomna besökare.

Mycket av kustlinjen är tillgänglig bara till fots, medan den torra landskapet i interiören gjorts för hårda livsvillkor så sent som för 50 år sedan. Men på senare tid har turismen som en boom till områdets ekonomi som fler upptäcker områdets fantastiska naturliga potential. Detta har inneburit ett ökat antal hotell och boende helgdag i de kustnära byarna, men tyngdpunkten är fortfarande starkt på att behålla den unika skönheten i detta område.

För ungdomar

Cabo de Gata kanske inte erbjuder de pulserande nattliv som kan hittas i andra orter, men det ger semesterfirare chansen att se hur den spanska verkligen leva. Sent natten tapasbarer och restauranger finns i överflöd i hela området, som serverar härliga färska fiskrätter tillsammans med traditionell musik och dans.

I augusti är det den årliga Almeria mässan som vänder på gatorna i den närbelägna staden till ett upplopp av färger, musik, dans, parader, tjur löpning och godmodig munterhet och allmän förödelse. Eftersom detta är Spanien, det finns aldrig en fiesta långt borta oavsett när du kommer på semester till Cabo de Gata.

Boka din semester redan idag!

Vad väntar du på? Med direktflyg från flygplatser i hela Storbritannien och Irland till närliggande Almeria och på stranden val av handplockade boende har Cabo de Gata semester har aldrig varit så lätt eller billig. Boka redan idag och upptäck denna fantastiska natur sagoland för dig själv!