Resor till Almerimar

Semester Almerimar

Läs mer om Almerimar

Almerimar är en modern, specialbyggda kustorten som har alla faciliteter och solsken du behöver för en perfekt Costa Almeria semestern . Välsignad med det bästa klimatet i Europa och sitter bredvid det klara blå vatten i Medelhavet, ståtar Almerimar miles av breda sandstränder, en 1000 kajplats hamn, segelsällskap och en fiskehamn. Det finns också en uppsjö av restauranger och barer, välutrustade hotell och arkader shopping och ett livligt nattliv.

Vattensporter, fiske och golf är bara några av de aktiviteter som erbjuds för besökare på Almerimar semester, medan de som söker en mer vilsam sätt att tillbringa dagen kan alltid lata dig vid poolen och njut av strålande spanska solen.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Almerimar

Väder

Njut av ett fantastiskt subtropiskt medelhavsklimat, har Almerimar den lägsta mängden nederbörd i Europa och garanterat solsken året runt. Och ändå kan du smälla på solkräm och lounge vid poolen, medan du tittar upp på den närliggande snöklädda bergskedjor som är synliga runt om i staden. Varmt eller kallt, valet är ditt som en del av en underbar Almerimar semester.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Anläggningen ligger på den vackra Almerimar Bay, med sina breda sandstränder och vackra blå Medelhavet. Den lokala småbåtshamn och fiskehamn ger en livlig atmosfär och lokal färg, medan den robusta och snöklädda bergskedjan Sierra Nevadas vävstolar i avståndet till en höjd av cirka 2000 meter över havet.

Sport & dykning

Den moderna, semesterorten staden Almerimar har alla faciliteter du kan förvänta dig av en On The Beach semestermål. Den första klassen 18-håls golfbana är en av dess största attraktioner, men vatten entusiaster är också väl tillgodosedda, med vindsurfing, simning, segling, snorkling och dykning allt som erbjuds.

För den som söker mer av en adrenalinkick, är Sierra Nevada skidorten endast en och en halv timme bilfärd bort, med klättring, vandring, mountainbike, paddling och, naturligtvis, skidåkning alla tillgängliga. Så om du vill spendera på morgonen skidåkning på perfekt berg snö och på eftermiddagen gör det i det varma vattnet i Medelhavet, Almerimar semester är perfekt för dig!

Sevärdheter & kultur

Almerimar är en modern semesterort, som mitt i den historiska Costa Almeria. Under loppet av sin 4000-åriga historia har många stora medelhavscivilisationer satt sin prägel på kulturen i denna sydöstra delen av Iberiska halvön. Fenicier, greker, romare, morer och Barbary pirater gick alla stränder här, men efter storhetstid moriska regel föll området på hårda tider och i århundraden sina ungdomar tvingades lämna för att söka jobb någon annanstans.

Under senare år har dock Costa Almeria haft en ekonomisk pånyttfödelse som fler människor upptäckte den naturliga skönheten i området och turistnäringen växte. Tack och lov har utvecklingen inte kommit till varje pris och framsteg har inte förstört den lugna skönhet och hisnande landskap som det är med rätta blivit berömd.

För ungdomar

Almerimar erbjuder ett livligt nattliv med något för alla smaker. Det finns ett utbud av billiga tapas barer och bra restauranger som serverar regionala rätter, med stark betoning på färska fiskrätter. Liksom i resten av Spanien, människor i Almerimar äter sent, ofta inte sitta ner förrän 9 eller 22:00, så hittar du barer och restauranger hålla öppet mycket senare än i övriga Europa. Efter middagen Men det finns fortfarande gott om tid att njuta av lite musik, oavsett om det är traditionell andalusisk eller den senaste amerikanska bluesen.

Boka din semester redan idag!

Om du är ute efter sol eller snö, historiska ruiner eller up-to-minut underhållning, stressfri avkoppling eller ett adrenalin rus, Almerimar semester har allt. Med enkel flyg från hela Storbritannien och Irland och på stranden är bra erbjudanden på boende, har det aldrig varit enklare eller billigare att åka på semester till Almerimar. Så, packa handduk och glöm inte de skidglasögon. Allt finns där, och bara timmar bort.