Resor till Aguadulce

Semester Aguadulce

Läs mer om Aguadulce

Drömmen om gyllene sandstränder, klart glittrande vatten, molnfri blå himmel och timmar av strålande solsken? Varför bara drömma om det när allt detta och så mycket mer, väntar på dig i den underbara semesterorten Aguadulce.

Ställ runt en modern och livlig småbåtshamn, har Aquadulce allt du kan önska från Costa Almeria semester . Så, oavsett om det är dykning i kristallklart vatten, en golfrunda på en första klassens kurs, fiske längs den oländiga spanska kusten, en romantisk middag för två in på skyhöga tonerna av flamenco musik, en dag på tjurfäktning, en kväll av kulinariska läckerheter, en vy från en luftballong eller bara en lat dag vid poolen för att arbeta på din solbränna kommer du vara säker på att hitta vad du vill från din semester här.

Med On The Beach breda utbud av handplockade boende kan du vara säker på att Aguadulce helgdagar inte kommer att bryta banken.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Aguadulce

Väder

Aguadulce har ett fantastiskt Medelhavsklimat med behagligt varma somrar och milda vintrar. Det är officiellt en av de torraste regionerna i Europa, vilket innebär att regn under vintermånaderna är extremt sällsynt och nästan helt okänd i sommar. Det mest fantastiska kännetecknande för klimatet på detta område är dock strålande solsken, med över 320 dagar från att det varje år.

Många människor tror att det är långa dagar fyllda med ljus som står för den glada personligheter och gästfria naturen av de människor som har turen att bo här. Om du vill ladda batterierna, är en semester i Aguadulce för dig.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Miles av breda sandstränder, dramatiska karga kuster, blå Medelhavet, bländande solsken, fenomenal natur och molnfri himmel lägga till alla upp till en perfekt Aguadulce semester.

Sport & dykning

Aguadulce stränder, marinor, hotell och idrottsanläggningar ge mycket att hålla folk på semester till Aguadulce glad som helst på året. Vattensporter som segling, vindsurfing, vattenskidor och dykning är väl tillgodosedda och det finns också utmärkta faciliteter för ridning, golf, squash och tennis. Om du har en av höjder, kanske du också vill prova hängflygning, skärmflygning, flyga ultralätta flygplan eller kanske en tur i en luftballong. I fall det inte är äventyrlig nog så är det alltid klättring, grotta prospektering och motorsport. Men om shopping är din uppfattning om idrott, det finns hantverkare och konsthantverkare i överflöd. Håll utkik speciellt för keramiska plattor, keramik, smycken, lädervaror, vävning och broderi.

För mer traditionell underhållning, måste du uppleva den spanska fiestan. Det finns festivaler hålls hela året för att fira våren, skörd, skyddshelgon s dagar och andra religiösa tillfällen. Under dessa händelser, gatorna är ett upplopp av färger, dans, sång, karnevaler, parader och godmodig festligheter. Tjurfäktning är också mycket viktigt i hela detta område, med sessioner hålls vanligen att sammanfalla med en festival.

Sevärdheter & kultur

Costa Almeria har en lång historia som går tillbaka cirka 4000 år. De flesta av de stora Medelhavets civilisationer har dragits till området på grund av dess naturliga skönhet och strategiska läge och varje har lämnat något av sig bakom. Den mest märkbara inflytande från morerna, som kom till 711 för en 800 år bor. De förvandlas området med sina jordbruksteknik, vetenskapliga och botaniska kunskaper, arkitektur, poesi och intellektuella utveckling.

Costa Almeria regionen drabbades under de närmaste århundradena, då en ekonomisk nedgång ledde till en kraftig minskning av dess befolkning som de flesta av de unga kvar att söka arbete på annat håll. På senare tid har det dock varit en viktig återföring av förmögenheter som fler människor har insett potentialen i området och turistnäringen har blomstrat. Utveckling har dock inte varit på bekostnad av den skönhet som gjorde regionen så önskvärt att grekerna och romarna, eller till den lokala traditioner och värderingar av dess folk.

För ungdomar

Aguadulce har ett mycket livligt nattliv, huvudsakligen centrerad kring marinan. Tapasbarer och restauranger håller öppet långt in på natten, tack vare den spanska seden att inte sätta sig till bords förrän minst 9 eller 10:00 och serverar det lokala köket. Detta baseras på färsk fisk men med tanke på en arabisk twist med hjälp av speciella kryddor och ingredienser. Efteråt njuta av ett brett utbud av musik, från traditionella andalusiska till den senaste pop. Du kan verkligen uppleva spanska livet samtidigt på semester till Aguadulce.

Boka din semester redan idag!

Med enkel flyg från hela Storbritannien och på stranden är handplockade boende, har en Aguadulce semester har aldrig varit så lätt eller billig. Kom och upplev det härliga solskenet, lysande temperaturer, fantastisk natur och omfattande, moderna faciliteter för dig själv. Så för din drömsemester till ett pris du har råd, boka nu och låt On The Beach hjälper dig att njuta denna lilla bit av spanska himlen.