Resor till Tavira

Semester Tavira

Läs mer om Tavira

Algarve semester växer i popularitet och det är främst ner till gömda skatter som Tavira. Den lilla staden på östra Algarve är underbart pittoreska samtidigt ger dig allt du skulle få vid en av de mer moderniserade områden som bra restauranger, coola barer och naturligtvis en fantastisk strand. Ihop detta med den berömda året om vädret och du kan se varför Tavira semester är så populära!

Visa resmål på kartan

Väder

Vädret i Tavira är, liksom de flesta områden i Algarve , soligt, varmt och ljust hela året. Somrarna är torra, i själva verket finns det väldigt lite nederbörd under hela året och även vintrarna är milda och torra. Därför, med en sådan fantastiskt klimat, det finns ingenting som hindrar dig från att gå på semester till Tavira om det är vinter eller sommar.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Landskapet i Tavira är i stort sett orörda, som är en av anledningen till det är känt för att vara så vackert. Olivlundar och grönskande skogar träffa frodiga sandstränder och vackra blå vatten. Den stora stranden, Ilha de Tavira är omgiven av söta caféer och bra barer.

Sport & dykning

Det finns massor att se och göra när du är på semester i Tavira. Den 18th Century Mansion är väl värt ett besök liksom kyrkan Santa Maria do Castelo som är hem till gravar Dom Paio Peres Correia och hans sju trogna riddare. Det finns också massor av vattensporter som finns nere vid stranden och om du känner för en promenad där bättre än den moriska borgen på kullen där du även kan ta in en fantastisk utsikt över regionen.

Sevärdheter & kultur

Tavira är en av de arkitektoniskt vackraste områdena i Algarve och är hem till en romersk bro, vitkalkade hus sten och en vacker 18th century mansion. Tack och lov är området i stort sett orörd. Det finns också gott om gallerier och en udda marknad där du kan plocka upp några bra lokalt hantverk att påminna dig om din semester till Tavira.

Staden spelar också värd för många festivaler. September ser Festival de Folclore de Tavira medan Hantverk Festival. Den 3: e dagen i varje månad är det marknad och staden kommer till liv med färgstarka marknader. Naturligtvis, eftersom det är känt som staden kyrkorna, dess ingen överraskning att det finns ett överflöd av pittoreska och vackra kyrkor utspridda.

För ungdomar

Även fussiest bland er kommer att hitta något att göra med en kväll som de ska njuta på Tavira semester. De flesta hotell erbjuder fantastisk kvällsunderhållning med levande musik och fantastiska visar scenen. Men om cabaret scenen är inte för dig det finns också gott om bra barer där du kan njuta av en kall glas vin och prova några lokala godsaker på menyn. Och om du verkligen vill släppa loss så varför inte bege dig till stadens klubb som håller öppet till småtimmarna. Ljus som lyser på Faro är inte alltför långt bort om du vill ha en utekväll på stan.

Boka din semester redan idag!

Algarve är ett idealiskt resmål för en sommarsemester, eller en vintersol paus för den delen. Det finns något för alla och det perfekta vädret att göra allt i. En historisk stad med alla moderna bekvämligheter du kan önska, är Tavira det perfekta stället att komma bort från allt i två veckor i solen.

På stranden och erbjuder några bra erbjudanden på Tavira semester, kolla upp det idag och du kan sola dig i en av de regioner gömda skatter innan du vet det!