Resor till Quarteira

Semester Quarteira

Läs mer om Quarteira

Quarteira, liksom många av de städer i Algarve var en gång bara en liten, lugn fiskeby. Naturligtvis så snart som turister fångade upp dem i sin pittoreska skönhet och fantastiskt väder det blomstrade till en stor semesterort. Numera är det en av de mest populära skidorterna i Algarve och ger tillräckligt med underhållning, nattliv och, naturligtvis, solsken, för att hålla semesterfirare kommer tillbaka år efter år på semester till Quarteira!

Visa resmål på kartan

Väder

Det fina vädret i Algarve gör den idealisk för en sommarsemester som säsongen är alltid varm och torr. Sommaren är den mest populära tiden för turister att besöka, men regionens milda vintrar betyder besökarna fortsätter att komma långt efter det slutar turistsäsongen. Oavsett vilken tid du vill ta din Quarteira semester, kommer du få vädret för att njuta av uteliv.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Stranden i Quarteira är en av de längsta i Algarve och är en av de främsta anledningarna till att så många väljer att återvända varje år för mer Quarteira semester. Kantad med palmer och barer och restauranger, har sandstrand gott om plats för de många turister som samlas där för att njuta av solen. Men det är inte allt om stranden. Quarteira är hem för massor av vackra jordbruksmark och grönskande skogar ge det en av de vackraste landskap i regionen.

Sport & dykning

Shoppers kommer att känna sig som hemma på semester till Quarteira som det finns gott om bra butiker, inklusive massor av hantverk och butiker där du kan hitta one-of-a-kind poster. Det finns också en stor marknad som varje vecka där du kan hitta lokala delikatesser och souvenirer.

Quarteira helgdagar bara inte skulle vara komplett om du inte gör tid att också kolla in närliggande Vilamoura med sitt utmärkta småbåtshamnen. Semesterfirare kan ägna sig åt djuphavsfiske stora resor sportfiske och delfin spotting och det finns också några fantastiska båtturer som erbjuds.

Sevärdheter & kultur

Den närliggande staden Vilamoura är hem för flera fascinerande ruiner och är ett måste för kultur gamar. Loule, en trevlig by som ligger nära Quarteira, är också ett intressant utflyktsmål för besökare som söker lite kultur. Staden har ett slott och några underbara exempel på traditionell portugisisk arkitektur.

För ungdomar

Nattlivet på semester till Quarteira är omväxlande med mer än tillräckligt barer, restauranger och nattklubbar för att säkerställa en bra utekväll. Men det finns också en topp kväll ut för att vara hade i den närliggande staden Vilamoura. Vilamoura kasino är känd i Algarve för sin stora shower och livlig atmosfär. Staden är också hem för många barer och flera nattklubbar som kantar hamnen.

Centrala läge Quarteira gör det mycket enkelt att gå för en utekväll i Albufeira i väster eller Faro i öster.

Boka din semester redan idag!

Quarteira semester erbjuder två semestrar i en. Å ena sidan har du fantastisk semesteranläggning sig med vackra, långa stränder, ett stort urval av restauranger och barer och en superb vecka marknaden. Och på den andra finns Vilamoura, den blomstrande närliggande staden med dess blandning av historia, kultur och ett pulserande nattliv. Varför välja? Nu kan du ha båda.

På stranden erbjuder utmärkta erbjudanden på Quarteira semester så unna dig en dubbel semester i ett idag!