Resor till Praia Da Rocha

Semester Praia Da Rocha

Läs mer om Praia Da Rocha

Praia da Rocha har länge varit en av de mest populära semesterorter i Algarve. Algarve semester växer i popularitet men Praia da Rocha är en etablerad semesterort som har varit populär bland turister sedan början av 1930-talet. Sedan dess har det blivit en blomstrande semesterort med mycket att erbjuda som håller turister på väg tillbaka år efter år.

Den vänliga atmosfären och välkomnande lokalbefolkningen är alla en del av charmen av Praia da Rocha semester. Med ett fantastiskt landskap och en strand känd för att vara en av de vackraste i regionen, är det inte svårt att se varför Praia da Rocha semester är så populära.

Visa resmål på kartan

Väder

Algarve har i genomsnitt 17 dagar av regn per år vilket innebär att du sannolikt inte att ha dina Praia da Rocha semester bortskämda med duschar. Solen skiner hela sommaren och under vinterhalvåret det är varmt och torrt.

Det fantastiska vädret tillåter dig att njuta av dagarna med att slappa vid poolen, koppla av på stranden eller polera upp din golf-teknik oavsett vilken tid på året du väljer att komma på semester till Praia da Rocha. Det är konstigt att så många människor väljer att köpa en sommarstuga här!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 24ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Stranden i Praia da Rocha är känd för att vara en av de vackraste i Algarve. Den milslånga sandstrand och klarblått vatten håller turister flockas under hela året. Praia da Rocha landskap är ännu mer imponerande med sin vackra kustlinje, en sträcka på ojämna sandsten klippor med spektakulär utsikt över området.

Sport & dykning

Huvudattraktionen i Praia da Rocha är stranden casinot som är värd livet visar under hela året och erbjuder bra kvällsunderhållning. Det finns också möjlighet att rida eller prova på en golfrunda. Besökare semester i Praia da Rocha bör också besöka den närbelägna staden Portimao , som är känd för sina fantastiska shoppingmöjligheter. Det finns en fantastisk marknad och massor av unika butiker, perfekt för en plats på handla kläder.

Sevärdheter & kultur

Algarve är mycket stolt över sin kultur och detta visas under hela året genom det sätt den firar många festivaler. Februari är karneval tid i regionen och gatorna är fyllda med färgglada processioner. Under mars påsk processioner börjar kulminerar i påsken i april med firandet av den oblodiga "Nejlika" Revolution.

För ungdomar

Det finns ett stort urval av barer och restauranger att njuta på Praia da Rocha semester, många av dem på stranden så att du njuta av fantastisk utsikt medan du äter. Det finns också flera bra nattklubbar och, som är en etablerad semesterort, många av hotellen i området erbjuder kvällsunderhållning och live-shower så att du aldrig brist på något att göra.

Ta en kväll och huvudet i närliggande Alvor att koppla av med god mat och lokala viner eller ta dig längre västerut längs kusten till livliga Lagos eller lugn Praia da Luz .

Boka din semester redan idag!

Praia da Rocha är den mest etablerade av Algarve orter och det är inte svårt att förstå varför - den vänliga atmosfären är tillräckligt för att hålla besökarna tillbaka. Lägg därtill den vackra stranden och vackra landskap och det är uppenbart att se varför semester till Praia da Rocha är så populära!

På stranden gör du bokar din resa ännu enklare med massor av bra erbjudanden, så kolla upp det idag, din semester i solen är bara några klick bort!