Resor till Praia Da Oura

Semester Praia Da Oura

Läs mer om Praia Da Oura

Praia da Oura betyder bokstavligen Golden Beach så ledtråden är i titeln om vad man ska förvänta sig av denna vackra resort på Portugals Algarvekusten. Allteftersom populariteten för Algarve helgdagar har växt många av de mindre städerna som om att utveckla orter för att tillgodose den ökade intresse från turister. Praia da Oura är inget undantag. Den vackra staden strax öster om Albufeira har snabbt blivit en av Algarves regioner mest älskade resmål och en titt på den berömda stranden kommer att berätta varför.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Praia Da Oura

Väder

När du tänker på Praia da Oura semester, tycker du om solsken och värme. Vädret är en av anledningarna till helgdagar i Praia da Oura är så populär bland turister. Med garanterad sol hela sommaren och varma vintrar och mycket lite regn regionen har den perfekta semestern klimatet. Så oavsett om du vill komma och koppla av på stranden eller träna din golfsving, vara säker på att vädret i Praia da Oura kommer sannolikt att vara perfekt.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Inte överraskande, med tanke på dess namn, är den viktigaste funktionen i Praia da Oura landskap den fantastiska stranden. Den långa, breda stranden med gyllene sand och vackra blå vatten är enormt populär bland turister, men tack vare sin storlek inte blir för trångt - även på sommaren när semester till Praia da Oura är mest populära. Den vackra kusten är också en stor del av Praia da Oura spektakulära landskap.

Sport & dykning

Med tanke på att stranden är huvudattraktionen i Praia da Oura det finns gott om vattensporter som erbjuds, från vindsurfing till vattenskoter och banan båtturer. Fiske är också ett populärt tidsfördriv på semester till Praia da Oura med massor av fiske som finns ut i Atlanten. Även om fiske är inte din sak att det är värt att ta en båttur till några av de dolda stränder och alkover i området - perfekt för en romantisk resa, vilket gör orten mycket populärt bland par och smekmånadspar.

Sevärdheter & kultur

Praia da Oura har på ett eller annat tillfälle, varit ockuperat av fenicierna, visar romare, kristna och morer och arkitekturen i staden denna rika historia. Kulturälskare bör också besöka staden Tavira känd för sina fantastiska kyrkor.

För ungdomar

Förutom väder och fantastiska stranden är Praia da Oura semester kända för sina utmärkta nattliv. Praia da Oura är band är känt för att vara en av de bästa områdena för nattliv i Algarve. Upptagen en enkelriktad gata är alltid livlig och har en härlig atmosfär. Det finns massor av klubbar, barer och restauranger och de flesta av dem är öppna till de tidiga morgontimmarna. Det finns också många restauranger där du kan prova lokala portugisiska delikatesser och världens kök.

Om du vill ha en riktig utekväll på Praia da Oura helgdagar då huvudet i centrum av Albufeira och börja utforska de otaliga restauranger, kaféer, barer och klubbar.

Boka din semester redan idag!

Om du är trött på att vara på språng hela tiden och vill inget hellre än att koppla av på en vacker strand för ett par veckor sedan Praia da Oura semester blir bara upp din gata. Dess berömda stranden erbjuder allt du vill ha om det är avkoppling i solen, prova några vattensporter eller utforska den fantastiska kusten.

På Beach har några av de bästa erbjudanden runt på semester till Praia da Oura, så om du känner för en tur till "Golden Beach" då ​​du bättre boka idag för bästa pris!