Resor till Praia Da Luz

Semester Praia da Luz

Läs mer om Praia Da Luz

När du tänker på Algarve helgdagar du kanske tänker på nattklubbar, barer och horder av hetsiga twenty-somethings på vilda utekvällar. Men det är inte alltid fallet med Praia da Luz semester.

Praia da Luz i södra västra Algarve är en avslappnad, vänlig resort som är perfekt för en lugnare, mer avslappnad semester vilket gör den idealisk för par eller familjer. Det finns massor att göra på semester till Praia da Luz och vacker omgivning för att göra dem!

Visa resmål på kartan

Väder

Vädret i Praia da Luz matchar atmosfär - vacker, solig och varm. Det finns mycket lite nederbörd under hela året, vilket är en av de främsta orsakerna till populariteten av Praia da Luz semester. Somrarna är varma och torra med mycket sol och även under vinterhalvåret det är varmt. Detta är perfekt väder för att njuta av din Praia da Luz semester på stranden påfyllning solbrännan eller fullända din sving på en av de lokala golfklubbar!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Praia da Luz är en vacker, pittoresk by som har utvecklats precis tillräckligt för att ge alla bekvämligheter du förväntar dig av en semester utan att göra det alltför upptagen eller ta bort för mycket av den vackra naturen. Staden har vackra kullerstensgator och traditionell arkitektur kombinerat med nyare utvecklingen. I närheten ligger de Monchique bergen med frodiga gröna skogar.

Stranden vid Praia da Luz har en liten stensatt strandpromenad och är prydd med barer vid stranden där du kan smutta på en drink medan du tittar ut på havet. Om du vill tillbringa din semester i Praia da Luz på stranden arbeta på din solbränna sedan besöka den närbelägna Praia de Porto do Mos strand, som är lite tystare än en i Praia da Luz.

Sport & dykning

Golfare kommer att känna sig hemma på Praia da Luz helgdagar eftersom det finns inte mindre än fyra stora banor i området, där varje kurs för att testa och finslipa dina färdigheter. Det finns gott om vattensporter som erbjuds på de lokala stränderna för adrenalin junkies där ute, medan barn kan besöka vattenparken och den fantastiska delfinarium. Det finns också möjlighet att prova ridning, i vackra omgivningar eller ta en utflykt till Sao Joao nationalpark.

Sevärdheter & kultur

Den kullerstensgator och ursprungliga byggnaderna i Praia da Luz kommer omedelbart att få dig att känna som att du bevittnar äkta Algarve kultur. Det finns romerska lämningar i staden som är väl värda ett besök. I närheten av Lagos är också värt att se, en traditionell fiskeby omgiven av romerska murar. Utflykter till historiska Silves slott finns också.

För ungdomar

Som med de flesta orter i Algarve kan du förvänta dig bra nätter på semester till Praia da Luz! Det finns gott om restauranger och barer att utforska, alla med en cool atmosfär och massor av stil. Det finns tillräckligt för att hålla dig sysselsatt under hela din vistelse men om du inte lust att en förändring kan du alltid ta en tur till någon av de närliggande städerna. Lagos erbjuder ett stort urval av barer som håller öppet fram till småtimmarna medan Alvor , lite längre öster, är också väl värt resan för avkopplande atmosfär.

Boka din semester redan idag!

Praia da Luz är en avkopplande och charmig liten stad som är den perfekta platsen för en semester om du vill komma undan krav vardagen. En liten bit av paradiset, Praia da Luz semester är den ultimata tillflyktsort och tar dig tillbaka till en enklare tid där allt är det lite mindre stressande.

På stranden och erbjuder några bra erbjudanden på semester till Praia da Luz så ta en titt nu och du kan fly från det verkliga livet innan du vet det!