Resor till Portimao

Semester Portimao

Läs mer om Portimao

Portimao, i Algarve, är en blomstrande fiskehamn som har, på senare år blivit enormt populärt med människor som flockas på semester till Portimao för solen, kultur och mat. Portimao har inte förlorat sin traditionella charm, vilket gör det den perfekta platsen för en semester i Algarve . Med attraktioner för hela familjen, bra väder och ett fantastiskt landskap, är det inte konstigt varför semester till Portimao är snabbt växande i popularitet.

Visa resmål på kartan

Väder

Portimao har ett typiskt Algarve klimat med långa varma somrar och milda, torra vintrar. Sommaren och första månaderna höst är de mest populära tider för att ta Portimao semester. Men betyder det underbara vädret är det alltid en bra tid att besöka oavsett vilken tid på året det är!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 27ºC
dec 14ºC

Natur

Portimao har ett fantastiskt landskap och omges av Monchique bergen med sina skogar och gröna dalar. Naturligtvis finns det också en fantastisk strand som passar familjer på semester till Portimao. Den närliggande Praia da Rocha stranden är känd för att vara en av de vackraste stränderna i Algarve. Eller prova Praia dos Tres Irmaos, strax söder om Portimao med sina vackra sand och djupblå vatten.

Sport & dykning

Det finns massor att göra i Portimão så du är säker på att hitta något att hålla dig underhållen. Det finns en stor marknad, perfekt för prisjägare och massor av hantverksbutiker för dem som letar efter något lite annorlunda på semester till Portimao. Semesterfirare kan också dra nytta av den stora båtturer som erbjuds.

För en fantastisk Portimao semesterupplevelse försöka djupa havet storvilt fiske eller koppla av med en golfrunda. Beroende på när du går finns det också olika evenemang hålls. Till exempel i april finns Formula One speedboat racing medan i september kan du vara en åskådare på Horse Jumping händelsen. Djurälskare bör också ta en tur till Quinta da Rocha naturreservat.

Nattlivet är Portimao bra för dem som letar efter en bra utekväll på stan. Det finns flera autentiska portugisiska restauranger som serverar traditionella lokala delikatesser inklusive läckra fisk och skaldjur. Flodstranden torget är det huvudsakliga området och är hem till några bra barer. Men för dem som letar efter något lite mer levande kväll åka till grannstaden Praia da Rocha , där du kan hitta ett casino, levande musikscener och massor av nattklubbar!

Sevärdheter & kultur

Den Portimao Stadskyrkan går tillbaka till 1476 och är ett exempel på stadens stora historia. Även om mycket av staden har byggts om det fortfarande finns gott om exempel på traditionell arkitektur. Den närliggande byn Armacao de Pera är hem för en 18th century fästning medan fiskebyn Ferragudo är i stort sett orörd och är ett bra ställe att besöka om man vill följa sann Algarve kultur.

Boka din semester redan idag!

Portimao är snabbt på att bli en av de mest populära semesterorter i regionen Algarve tack vare någon liten del till sina fantastiska stränder och intressant historia. Det finns något att göra för hela familjen så du är säker på att hålla din vara lycklig. On The Beach gör det ännu enklare att boka din dröm Portimao semester med bra erbjudanden och sena erbjudanden. Kolla upp det nu och få packning - din semester till Portimao är bara några klick bort!