Resor till Cabanas

Semester Cabanas

Läs mer om Cabanas

Tänk Algarve semester och du förmodligen tänker på 18 - 30-talet, vilda nätter, trånga nattklubbar och över entusiastisk reps. Men medan det kan vara fallet i vissa områden, det finns också dolda pärlor som Cabanas som är en värld bort från din missuppfattningar.

Cabanas är en lugn fiskeby som ligger bara 20 minuter från Faros flygplats. Byn har behållit sin charm trots sin popularitet med turister och är relativt orörd. Detta är ett utmärkt ställe att komma bara för att komma bort från all stress och press i livet hemma.

Visa resmål på kartan

Väder

Algarve Klimatet är inget annat än perfekt. Somrarna är varma och vintrarna är milda och torra. Vår och höst är också varm och torr vilket innebär att du kan besöka om Cabanas helgdagar som helst på året. Den utmärkta väder, särskilt under högsommarmånaderna gör Cabanas idealisk för att bygga upp den bronsfärgade frisk lyster du så önskar!

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Cabanas ligger bredvid Rio Formosa Nationalpark så är du garanterad spektakulära landskap. Den pittoreska byn är också omgivet av vacker natur inklusive flera olivlundar och apelsinträd som fyller luften med sin lugnande doft.

Naturligtvis om Cabanas helgdagar det viktigaste du vill se om stranden, och du kommer inte bli besviken. Nås med en färja som gör turer hela dagen, är Cabanas Beach en fantastisk kombination av djupa blå vatten och mjuk gyllene sand. Det har också en bonus i ett 18th century fästning i närheten för att utforska om solen blir för mycket.

Sport & dykning

Cabanas är känd för sin traditionella charm. Dess palm kantas vägarna har olika unika butiker och pittoreska kaféer och är den idealiska platsen för en fridfull semester. Populära aktiviteter på ön inkluderar ridning, cykling, tennis, fiske och golf - det finns 14 mästerskap kurser inom området. Besökare som vill ha lite mer liv och rörelse kan bege dig till den närliggande staden Tavira som är hem för massor av butiker och marknader.

Sevärdheter & kultur

Den gammaldags charm är en fröjd för kultur älskare på semester till Cabanas och den närbelägna staden Tavira är ett absolut måste för besökare. Känd som den mest arkitektoniskt attraktiva staden i Algarve Tavira kallas staden av kyrkor. Den Misericordia kyrkan i centrum går tillbaka till 1541. Tavira är också hem till gravar Dom Paio Peres Correia och hans sju riddare.

För ungdomar

Cabanas är hem för flera restauranger och barer och den charmiga atmosfären gör det perfekt för en romantisk kväll, varför Cabanas semester är så extremt populära bland par. Men det är inte att säga de som söker en mer bullrande utekväll har att missa!

Den närliggande staden Tavira erbjuder gott om klubbar, barer och restauranger och bara 4 km från Cabanas. Dessutom Cabanas är bara en 20 minuters bilresa från gränsen till Spanien så man kunde njuta av en natt i Espana under din vistelse!

Boka din semester redan idag!

Cabanas är idealiskt beläget för att erbjuda besökarna det bästa av två världar. Den tysta fiskeläge är en perfekt tillflyktsort för en lugn tillflyktsort medan dess närhet till närliggande städer: de söker ett mer livligt nattliv inte behöver missa. Ovanpå som besökare kan tillbringa en dag i Spanien tack vare Cabanas nära gränsen.

Om du är en av de människor som gillar att ha lite av allt och inte kan göra din hjärna upp vad du letar efter i en paus, kunde Cabanas helgdagar vara platsen för dig. Kolla på stranden för några av de billigaste affären på semester till Cabanas runt.