Resor till Altura

Semester Altura

Läs mer om Altura

När stadslivet ser trist och grått det finns egentligen inget som att få bort till ett vackert resmål där man kan sola och fantastiska omgivningar. Altura på Algarve är just det. Beläget bara 40 minuter från flygplatsen i Faro , Altura semester är perfekt för hela familjen. Algarve semester erbjuda dig allt du kan önska från fint väder till bra nattliv och massor att göra!

Visa resmål på kartan

Väder

Som med alla Algarve städer vädret i Altura är en idyll. Med varma soliga somrar och varma, torra vintrar kan du vara säker på att vädret inte kommer att förstöra din semester. Oavsett om du vill polera upp på greenerna, sola sig under den varma solen eller prova en av de många vattensporter du kan vara säker på att vädret kommer att stanna på din sida.

jan 13ºC
feb 14ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 22ºC
juni 23ºC
juli 26ºC
aug 26ºC
sept 24ºC
okt 21ºC
nov 17ºC
dec 14ºC

Natur

Altura är ett av de mest orörda områdena i Algarve så det har ett vackert landskap med tunnland av landskap och vackra sandstränder. Besökare kan dra nytta av fem stränder inom nära räckhåll Altura. Den stora stranden i staden är populär bland fans av vattensporter så om du känner för att testa vindsurfing eller vattenskoter nu har du chansen.

Sport & dykning

Golf fans kommer att känna sig som hemma i Altura som orten är känd för sina golfbanor. Men om golf är inte din sak så oroa dig inte, det finns massor mer att göra. Försök med vindsurfing eller fiske eller, om du verkligen vill se staden, ta en promenad eller cykeltur genom det vackra landskapet. Den närliggande staden Tavira är också väl värt ett besök om så bara för att kolla in sina utmärkta saluhall där du kan hitta några bra presenter till alla där hemma.

Sevärdheter & kultur

Att vara i stort sett orörda Altura är rik på historia med autentiska arkitekturen och massor av lokal historia. Det är också värt att besöka denna vackra stad för att möta den vänliga lokalbefolkningen som kommer få dig att känna dig som hemma på din semester till Altura. Besökare bör också kolla in den närbelägna staden Tavira, som är hem till en romersk bro och Sevilla där du hittar ett moriskt palats och en gotisk katedral.

För ungdomar

Altura är en lugn semesterort som gör det perfekt för dem som söker en avkopplande semester. Men det är inte att säga det inte finns en livligt nattliv. Det finns gott om bra restauranger och barer som serverar lokala delikatesser. Om du känner för något lite mer levande behöver du inte resa långt. Den närliggande staden Monte Gordo är känd för sin blomstrande nattliv med många sena nätter barer och flera klubbar. Det finns också ett kasino som regelbundet värd upp shower från hela världen. Som ni ser är Altura semester fullspäckad med saker att se och göra!

Boka din semester redan idag!

Altura är en av de vackraste områdena i Algarve och besökare till staden kommer att finna det är inte svårt att se varför. Bortsett från dess naturliga skönhet Altura pittoreska arkitektur och vänliga lokalbefolkningen gör det till en fröjd att besöka. För alla de bästa erbjudandena på Altura helgdagar besök på stranden och vifta med grå omgivning adjö i två veckor i solen!