Resor till Muskat

Semester Muscat

Läs mer om Muskat

Fullproppad mellan det turkosa havet och klippiga berg och välsignade med antika ruiner, medeltida fästningar och en av de bästa souks i Arabien, är Omans huvudstad full av charm.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Muskat

Sport & dykning

Muscat betyder "förankring" så det kommer inte som någon överraskning att havet är en av de främsta anledningarna till att många människor besöker Muscat och när det kommer till vattensporter och aktiviteter, drar huvudstaden ut alla hållplatser. Delfinsafari (det varma vattnet i den Arabiska havet är hem för lekfull skida av delfiner), dhow resor, dykning (det finns gott om dykning i världsklass platser utanför Muscat kustlinje) och snorkling är alla som erbjuds.

Sevärdheter & kultur

Redo för lite kultur? När prins Charles var i Muscat han gjorde ett Beeline för Bait Al Zubair Museum och för en verklig inblick i Oman, skulle du vara klokt att göra detsamma. Här kan du lära dig om Omansk arv och beduiner traditioner genom utmärkt visning av fotografier, dräkter och andra hantverk och hushållsartiklar. Medan du ändå håller på, kolla in Souk och Sultan Qaboos "vattnet palats - de blå och guld svamp pelare är verkligen slående, om inte för alla smaker. Arbeta bort alla hummus och halloumi du konsumeras med en promenad längs den attraktiva taklisten - Det är särskilt spektakulär i solnedgången.

Men om du hellre vill bara flyga och floppen vara säker på att det finns gott om platser att plonk din handduk och göra det bästa av Muscats underbart varmt väder.

Boka din semester redan idag!

Boka en resa för livet med på stranden för att Muscat så att du får rätt semester till rätt pris!