Resor till Puerto Vallarta

Semester Puerto Vallarta

Läs mer om Puerto Vallarta

Vackra Puerto Vallarta sitter på västra Stillahavskusten i Mexiko, började de vita sandstränderna och det tropiska klimatet för att locka turister så länge sedan som det sena 19th century. Den fantastiska vista av berg, djungel, pittoreska terracotta kaklat tak och havet gör Puerto Vallarta de mest pittoreska badorten i hela Mexiko.

Med gott om möjligheter till aktivitet, kommer din äventyrliga sida aldrig gå ouppfyllda, om du inte vill vila och avkoppling. I så fall är Puerto Vallarta en idealisk destination för lata i solen.

Playa Los Muertos är platsen för sol och bad, men det kan bli trångt med ortsbor och turister. För en behandling kan du huvudet ut på en båt till lugnare och mer fridfull destinationer mot söder, dessa inkluderar Playa Las Animas, Majahuitas och Yelapa.

Många människor besöker Puerto Vallarta och om igen, och det är en stor attraktion för nordamerikanska och europeiska besökare, många även har satsat på fritidshus. Du kan även syn på en kändis eller två i Costalegre söder om Puerto Vallarta.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Puerto Vallarta

Väder

Puerto Vallarta har en mild, varm och soligt klimat under större delen av året, men saker förändras under sommarmånaderna då intensivt regn faller i stort sett varje dag under augusti och september.

Detta är också orkansäsongen så det är nog bäst att undvika semester vid denna tidpunkt. Även, kan kraftiga regn kan faktiskt ganska uppfriskande efter en varm och solig dag.

Förmodligen de bästa månaderna att åka är mellan november och maj, med januari-mars är den coolaste men ändå på 70-talet. Den centrala Pacific Coast kan också vara fuktigt hela året, men vid kusten ger ett behagligare klimat.

jan 22ºC
feb 22ºC
mars 22ºC
april 23ºC
maj 25ºC
juni 28ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 28ºC
okt 28ºC
nov 25ºC
dec 23ºC

Sevärdheter & kultur

Mexiko har haft en färgstark politiska klimatet i de senaste åren, med en nära kämpade presidentval och vänstern förlorar rivaliserande sätta sig själv på sin egen TV-show att håna den vinnande kandidaten.

Mexikaner gäller vänskap som det viktigaste i livet förutom religion och är inte rädda att visa sina känslor, så du kan göra en ny vän eller två.

När det gäller religion, de flesta är romerska katoliker till 89% med 5% protestanter och 6% diverse andra religioner. Besökare bör alltid respektera lokala seder och traditioner.

Serviceavgifter är sällan läggs till din bar, hotell eller räkningar restaurang och många anställda är beroende av tips för sin försörjning. Sikta på att betala 15% normalt eller 20% om mycket imponerad.

Boka din semester redan idag!

Sök nu för vår allra bästa värde flygresa och hotellrum till Puerto Vallarta, är vi stolta över att erbjuda den bästa semester värde stranden för våra kunder. Vårt bokningssystem online är enkelt, lätt och snabbt och det finns några bra erbjudanden som finns just nu.