Resor till Cancun

Semester Cancun

Läs mer om Cancun

Får du lite uttråkad av samma gamla semestern? Det kan bli lite enformigt att gå till samma ställe gång på gång inte kan det? Tja varför inte prova en mexikansk semester i Cancun! Holidays i Mexiko är nummer ett turistmål Cancun erbjuder allt du kan önska dig i en semester från fantastiskt väder, bra attraktioner och massor av kultur och historia. Så vad väntar du på? Läs mer om billiga Cancun semester idag.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Cancun

Väder

Som man kan förvänta sig i Mexiko, en sak kan du vara säker på är värme. Det är väldigt sällan kallt här och även i de tropiska regn kommer du fortfarande vara varm! Det bästa vädret för din semester till Cancún är under månaderna maj och november då det inte finns någon brist på tropisk sol.

Värmen kan bli för mycket för vissa människor som temperaturer, men om du vill få det helt rätt sedan försöka besöka Cancun på semester under september. Under denna månad är vädret varmt men inte till den grad att det är outhärdligt och det finns mycket lite nederbörd.

jan 28ºC
feb 29ºC
mars 30ºC
april 31ºC
maj 32ºC
juni 32ºC
juli 33ºC
aug 33ºC
sept 32ºC
okt 31ºC
nov 29ºC
dec 28ºC

Sevärdheter & kultur

Om du kommer på semester till Cancún att du besöker Actun Chen ligger strax utanför Cancun. Actun Chen är en urgammal grotta prydd med naturliga skulpturer och är ett absolut måste för din Cancun semester. Guider tar dig med på en underjordisk turné, där du kan bevittna det naturliga skönhet. Söder om Cancun du hittar många autentiska byar, orörd av turism och full av mexikanska charm.

Om du verkligen vill att bevittna Cancun charm och kultur kan du inte missa en av de många festivaler som äger rum där. April månad markerar årsdagen av när Cancun först grundades och hela staden kommer ut för att dansa och fira. På Halloween Cancun firar Alla Soul dag med tända ljus parader och blommor överallt. Så kontroversiella som de är, tjurfäktning är också en del av Cancun kultur och varje onsdag på Plaza de Toros många äger rum.

För ungdomar

Mexiko älskar en fest och det är lätt att se från det fantastiska utbud av nattklubbar och barer som erbjuds. Om du gillar att dansa hittar du massor av ställen att visa upp dig saker från Coco Bongo nattklubben, som har flygande akrobater, till Bulldog Cafe med egen jacuzzi! Men om dans är inte din sak oroa dig inte: det finns också massor av bra restauranger där du kan njuta av en traditionell mexikansk fest och du kan även unna dig en plats i komedin på en av barerna värd stand-up kvällar.

Boka din semester redan idag!

Mexiko kan erbjuda dig allt du kan önska i en semester och Cancun är en idealisk plats att gå för din första resa dit. Turismen utvecklingen innebär har du alla bekvämligheter du förväntar dig av en semester, medan staden fortfarande kvar mycket av sin genuina kultur och atmosfär. Och allt detta med en fantastisk nattliv att starta upp, vad mer du vill? Boka billiga Cancun semester nu med på stranden!