Resor till Mexiko

Semester Mexico

Läs mer om Mexiko

Mexiko har haft en tuff tid för det här året. Säkerhetsfrågor och svin skrämmer influensa har hållit besökarna borta men landet har fortfarande mycket att gå för det från gamla Aztec pyramiderna (ta en båge Teotihuacan och Chichen Itza), moderna metropoler (steg framåt Mexico City, den tredje största i världen), autentiska livsmedel (maten här är ännu hetare än vädret) och fantastisk shopping till stränder i världsklass - ett måste efter vårt paraply sommaren.

Visa resmål på kartan

Sport & dykning

När det gäller stränderna, det finns en för varje smak och temperament, umgås med Mexikos hippa unga saker i Playa del Carmen, titta på folk i Playa de los Muertos, fånga vågorna vid Los Cerritos eller komma bort från allt på Isla Mujeres.

Kan inte bära ligga på en strand hela dagen? Lita på att äventyret vimlar i Mexiko-Det finns utan tvekan mer surfing, cykling, vandring och kajakpaddling erbjuda än någon förtjänar.

Sevärdheter & kultur

Mexiko har haft en färgstark politiska klimatet i de senaste åren, med en nära kämpade presidentval och vänstern förlorar rivaliserande sätta sig själv på sin egen TV-show att håna den vinnande kandidaten.

Mexikaner gäller vänskap som det viktigaste i livet förutom religion och är inte rädda att visa sina känslor, så du kan göra en ny vän eller två.

När det gäller religion, de flesta är romerska katoliker till 89% med 5% protestanter och 6% diverse andra religioner. Besökare bör alltid respektera lokala seder och traditioner.

Serviceavgifter är sällan läggs till din bar, hotell eller räkningar restaurang och många anställda är beroende av tips för sin försörjning. Sikta på att betala 15% normalt eller 20% om mycket imponerad.

Boka din semester redan idag!

Dessutom, på stranden har några fantastiska erbjudanden till landet av tequila och tacos, vilket betyder att om du föll för Met Office: s "grill sommarens list och semestrade hemma i år är det dags att unna dig några tropiska solsken.

Populära semesterorter

Puerto Vallarta

Puerto Vallarta

Vackra Puerto Vallarta sitter på västra Stillahavskusten i Mexiko, började de vita sandstränderna och det tropiska klimatet för att locka turister så…

Läs mer

Cancun

Cancun

Får du lite uttråkad av samma gamla semestern? Det kan bli lite enformigt att gå till samma ställe gång på gång inte kan det? Tja varför inte prova en…

Läs mer