Resor till Agadir

Semester Agadir

Läs mer om Agadir

Vad bättre plats att njuta av en paus än Agadir i det vackra landet Marocko , en av världens mest besökta resmål. Ligger på stranden av Atlanten vid foten av den berömda Atlasbergen är Agadir en modern och livlig semesterort som erbjuder ett utbud av aktiviteter såsom vattensporter och trekking tillsammans med fantastiska restauranger och underbara stränder. Om du letar efter en riktigt avkopplande semester är en semester i Agadir bara svaret!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Agadir

Väder

Om du förbereder för en sommarsemester , sedan vara beredd att ge massor av solkräm som toppen månaderna juli och augusti betyder Agadir normalt kommer att nå en fräsande 28 ° C - mer än tillräckligt med solsken för en fantastisk solbränna!

Det blir i genomsnitt ca 10 soltimmar per dag under högsommarmånaderna, men staden är också väl betraktas som en mycket populär vinter destination. Till exempel kommer temperaturen i januari når vanligtvis en varm och behaglig 20 ° Celsius, vilket innebär att du fortfarande kommer att kunna njuta av en solsemester även mitt i vintern.

jan 16ºC
feb 17ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 24ºC
juni 25ºC
juli 25ºC
aug 25ºC
sept 23ºC
okt 21ºC
nov 18ºC
dec 16ºC

Natur

Var noga med att ta en kamera på semester till Agadir, som Agadir har många fantastiska vyer som du kommer att vilja se tillbaka på. Till att börja med, är stranden ett paradis, med gyllene sand och hav kristall sträcker sig så långt ögat kan se, medan själva staden erbjuder massor av intressant arkitektur och livliga gatorna för att utforska!

Utanför staden i landskapet blir mycket mer rustik, med intressanta träd och buskar för att visa, eftersom den fantastiska Atlasbergen sitta bakom staden imponerande. Om du njuta av ett naturlandskap, kommer en semester i Agadir lämnar verkligen dig imponerad.

Sport & dykning

Agadir erbjuder en verkligt aktiv semester, med massor av saker att se och göra. Du kommer förmodligen vill börja med en dag på den fantastiska stranden, där du kommer att kunna njuta av solskenet samt flera vattensporter aktiviteter. Sedan kan du spänna dig på en utmanande vandring upp den ansedda berget Atlas, som erbjuder givande utsikt över havet och staden nedanför.

Efter detta kommer du vill spendera lite tid på stadens hamn, som är dess huvudsakliga källan till ekonomisk aktivitet, medan Musée Municipal de Agadir är ett konstgalleri som erbjuder förtrollande fungerar. Med så många saker att göra, kommer en semester i Agadir ger många glada minnen!

Sevärdheter & kultur

Historia älskare kommer att älska en semester till Agadir som staden har ett enormt intressant förflutet. Redan på medeltiden var staden bara en liten fiskeby med en enda hamn tills den portugisiska kom 1505, och därmed börjar en tillväxt i befolkning och se till att staden haft stora ekonomiska välstånd i nästan två hundra år.

År 1960 tiden var Agadir förstördes nästan helt av en enorm jordbävning som begravde staden och dödade nästan 15.000 personer. Rekonstruktion började i 1961.

Kulturella evenemang är utan tvekan den roligaste aspekten av en semester, och Agadir har gott om dem. Djurälskare kommer att vilja besöka Massa naturreservat, som ligger bara en kort biltur utanför stan. Det ger möjlighet att beundra sällsynta och vackra fåglar, såväl som schakaler, mungo och hjordar av gaseller. För en riktigt bisarr upplevelse, ser maj staden anordnar sin årliga Honey Festival, där historiska bikupor sägs vara i den största i världen.

I november under tiden städer årliga Fisk och skaldjur utställning erbjuder besökarna en chans att prova massor av god mat, och i december Agadir festivalen firas med konst, hantverk och musik.

För ungdomar

Eftersom Marocko är ett muslimskt land bör Party Animals inte förvänta sig att hitta massor av alkohol i överflöd som religiösa seder förhindra det. Om du vill dricka, är det lämpligt att ta en tur till de större städer som Marrakech , eller huvudstaden Rabat, där det finns ett utbud av barer och klubbar att njuta av en drink och dans.

Om du är på semester i Agadir för att koppla av, varva ner och njuta doppa dig i kultur lokalbefolkningen utan alkohol, då du kommer att upptäcka att Agadir erbjuder en underbar kväll ute, inte bara i städerna många restauranger erbjuder fantastiska kök till prov. Folket här är också väldigt gästfria, och mer än välkomnande för barn, se till att alla på din familjesemester kommer att njuta av ett enormt omgivande kväll.

Boka din semester redan idag!

Agadir erbjuder en resa för livet med fler restauranger, aktiviteter och avkoppling än du någonsin kunde hoppas på. Bannlysa tanken på att måndagen pendla genom att boka din billiga Agadir semester nu med på stranden! Med våra bekväma live-bokningssystem, din affär flyg och hotell är bara några klick bort!