Resor till St Pauls

Semester St Pauls Bay

Läs mer om St Pauls

I den norra delen av Malta, granne med det populära området Mellieha ligger St Paul’s. Den här staden är förutom den mest folkrika staden på Malta också hem till ett flertal vackra monument, stränder och natur. St Paul’s är det perfekta valet för den som gärna kombinerar strandhäng med stadspuls.

Vädret i St Paul’s

Havet på Malta är badvänligt ända in i september. Under högsäsongen stiger temperaturen i luften upp till cirka 26 grader, och i september kan du förvänta dig cirka 22 grader. Hållre du dig hellre undan de allra hetaste temperaturerna kan vi rekommendera tidig höst eller sen vår.

Stränderna i St Paul’s

Den närmsta stranden I St Pauls-området är den mindre stranden Bugibba, Bugibba Perched Beach. Stranden ligger mitt i staden, nära till såväl badbutiker som restauranger och har en brygga med en stege ner i vattnet. Om man hellre vill ta sig från civilisation en stund kan man besöka den vackra stranden Golden Bay – en cirka 20 minuters bussresa från Bugibba.

Mat och dryck

Om du gärna är den som provar på lokala, hemgjorda recept när du är ute och reser kan vi starkt rekommendera rätten Spaghetti al Ragu. Den här mättande rätten består av kokt spaghetti och en sås gjord på köttfärs, tomater, sex stycken vitlöksklyftor, rött vin, lök och basilika. Rätten toppas sedan med parmesan. Till maten eller efter maten kan vi tipsa om en maltesisk likör som heter Bajtra. Den här likören görs av en slags kaktus som kallas Fikonkaktusen.

Att se och göra

St Paul’s är en historisk stad med mycket att se, däribland de gamla vakttornen från 1600-talet som då skyddade staden från pirater och fiender, samt 1500-tals kyrkan. Får du helt och håller nog av kultur och historia kan du istället bege dig till vattenparken Splash & Fun Waterpark.

Kort fakta om St Pauls:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Folkmängd:

23 120 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan