Resor till St Julians

Semester St Julians

Läs mer om St Julians

St Julians är en turistort beläget på Maltas nordöstra kust. Här kan du bland annat ta del av Maltas livligaste nattliv, se Maltas högsta byggnad på 95 meter samt sola loss på någon av de vackra stränderna.

Vädret i St Julians

Under sommarsäsongen på Malta kan temperaturerna stiga så högt som 35 grader. Värmen håller sedan i sig ända in i oktober, där du kan förvänta dg cirka 20 grader. Vintrarna är milda med grader runt 15-snåret.

Stränderna i St Julians

St George’s Bay

Mitt i stadskärnan av St Julians ligger den artificiella stranden St George’s Bay. Hit samlas såväl turister som lokalbefolkning för en riktig heldag i den maltesiska solen. Stranden är kantad med många barer, restauranger och badbutiker.

Balluta Bay

Nära en vacker kyrka ligger den lilla stranden Balluta Bay. Även fast stranden ligger mitt i staden är vattnet klarturkost och långgrunt. Utöver den lilla sandstranden finns även en stor trappa som leder upp mot gatan.

Fond Għadir Beach

Det här badområdet har ingen egentlig sandstrand utan klippor, och ligger lite i utkanten av St Julians. Här är förhållandena ideala för att utöva vattensport då inte många kommer hit och strömmarna kan vara starka i brist på vågbrytare.

Mat och dryck

Surdegsbröd

En sak man inte får missa i Malta är det maltesiska surdegsbrödet. Brödet är frasigare än normalt och bakas ofta i stenugn på de allra flesta bagerier och restauranger. Ett populärt sätt att äta det är insmort i tomat, kapris och olivolja, som en version på det Katalanska ”pa amb tomàquet”.

Timpana

Det maltesiska köket har starka influenser från det italienska köket, och Timpana är inget undantag. Timpana är en version på den italienska rätten Tiballo, vilket är som en slags pastapudding där fyllningen ofta består av svamp, ost, och räkor.

Cassata

Sicilien är Maltas närmsta granne, och Cassata är en typisk siciliansk dessert som äts flitigt på Malta. Här blöts sockerkaka i fruktjuice eller likör, fylls med ricotta-ost och karamelliserad frukt. Riktigt gott med en kopp starkt kaffe.

Att se och göra

Utelivet

På Malta är nattlivet för det mesta koncentrerat i St Julians och den närliggande orten Paceville. Här kan du finna alla möjliga typer av barer, klubbar och evenemang vare sig du är ute efter en avkopplande drink eller en helnatts dansande.

Palatset Spinola

Det här palatset byggdes år 1688 och var tillägnat riddaren Fra Palo Raffaele Spinola. Byggnaden är i barock-stil och är den första byggnaden på Malta att ha en klocka som central dekoration utan att vara religiös. Slottet har även vackra trädgårdar med bänkar där man kan njuta av en svalkande läsk i solen.

St Julians Feast

Den här festivalen hålls den sista helgen i augusti och är höjdpunkten på sommaren i St Julians. Alla vägar i staden stängs av, byggnaderna smyckas ut och musiken slutar aldrig spela. Här kommer du att stöta på mat i mängder, tävlingar och en stor fyrverkeri-show.

Kort fakta om St Julians:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Folkmängd:

10 500

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan