Resor till St Georges

Semester St Georges

Läs mer om St Georges

St George’s är ett område i regionen St Paul’s känt för sin vackra bukt med sandstrand. Här kan du enkelt och smidigt kombinera storstadskänsla med strandhäng.

Vädret i St George’s

På Malta är klimatet torrt och varmt. Här kommer sommaren igång redan i maj för att sedan hålla i sig till oktober. Under högsäsongen ligger temperaturen på cirka 26 grader, och i september kan du förvänta dig 22 grader.

Stränderna i St George’s

Stranden i St George’s Bay må vara liten, men sanden här är sammetslen och nära till allt du kan tänkas behöva på en semester. Hit kommer såväl lokalbefolkningen som turister från hela orten under sommartid för att få sin dos vitamin D.

Mat och dryck

Som en ö i Medelhavet har Malta tillgång till mycket färsk fisk och skaldjur, vilket har gynnat den fantastiska kokkonsten under tusentals år. Ett populärt recept på soppa är ”Aljotta”. Här kokas hel fisk tillsammans med tomater, lök, vitt vin och ris till perfektion. Efter detta eller till eftermiddagskaffet kan vi rekommendera att prova på den italiensk-inspirerade desserten ”Zeppoli” – små friterade degknyten fyllda med vaniljkräm, sylt eller en blandning av honung och smör.

Att se och göra

St George’s kan ses som det kommersiella distriktet på Malta. Här finns otaliga butiker och shoppingcenter som säljer allt från kläder och skor till inredningsprylar och souvenirer. Tips: besök Bay Street Shopping Centre för en shoppingupplevelse du sent kommer att glömma. Får du nog av stadsbruset och all shopping ligger en vattenpark som heter Splash & Fun Waterpark en cirka 20 minuters norrut.

Kort fakta om St George’s:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan