Resor till Sliema

Semester Sliema

Läs mer om Sliema

Sliema är en av de mest etablerade semesterorter längs kusten på ön Malta . Aktivitet tenderar att främst fokusera på Strand - en bred strandpromenad som sträcker sig över 5 km och går norrut mot turistorten St Julians längs vilken man kan uppleva en fantastisk utsikt över Valletta , huvudstaden i Malta.

När en liten fiskehamn, har Sliema utvecklats sedan in i en upptagen och populär semesterort som är hem för både exklusivare hotell och imponerande bostadshus, vilket gör den populär bland både turister och lokalbor.

Visa resmål på kartan

Väder

Sliema är väder gör det till en idealisk plats att besöka året runt. På sommaren kan temperaturen nå över 30 ° Celsius - den perfekta tiden för påfyllning din solbränna på semester till Sliema. Även under vintermånaderna temperaturen dopp sällan under 10 grader Celsius, så du kan fortfarande njuta av en promenad längs strandpromenaden medan du smakar några av sina många andra attraktioner.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Mycket av Sliema kust utgörs av steniga stränder men det finns också en liten sträcka av gyllene sand när du närmar dig St Julians där du kan njuta av strålarna till ditt hjärta innehåll. Även där det är stenigt, det finns gott om flata plattformar för att sola med enkel tillgång ner till havet när du behöver ta ett uppfriskande dopp för att svalka.

Sport & dykning

Semesterresor till Sliema erbjuda dig några av de bästa shoping på ön. Förutom välkända high street märken, det finns gott om butiker och exklusiva märken designern att fresta din fantasi. I själva verket lockar Sliema många av Maltas stora samhället, av vilka de flesta kan ses mingla runt färjorna - ett område känt för sina haute couture. Dessutom finns det gott om butiker som säljer maltesiska spetsar, keramik, stickat och bestick.

Den Aquanauts Dive School vänder sig till nybörjare och de mer avancerade sportdykare. Andra sportaktiviteter är väl tillgodosedda också med ridning, cykling, squash, skridskoåkning och tennis bara några av de många saker du kan göra på semester i Sliema.

Sevärdheter & kultur

Semesterresor till Sliema är ett utmärkt tillfälle att njuta av kosmopolitiska blandningen av sina många rätter och att mingla med lokalbefolkningen för att ta reda på vad maltesiska livet är verkligen som även om det är arkitektur och historia du är ute efter, Valletta ligger bara en kort bit bort .

För ungdomar

Sliema semester är ett paradis för matälskare med en eklektisk blandning av indiska, kinesiska, turkiska och ryska restauranger för att nämna några. Barer och caféer är alltid livliga och det är en perfekt miljö att varva ner och slappna av och när din mat är klar kan du njuta av ett brett utbud av underhållning från sällskapsdans och visar golv till de senaste hippa nattklubbar.

Boka din semester redan idag!

En livlig resort med en fusion av stadens sevärdheter kombinerat med vattensporter och sol dyrka gör en semester i Sliema en upplevelse som alla kan njuta av. Oavsett vilken typ av takt du vill att din semester gå på, oavsett om du planerar en familjesemester eller en romantisk paus, är Sliema perfekt. Boka din semester i Sliema idag med på stranden!