Resor till Sliema

Semester Sliema

Läs mer om Sliema

På den östra kusten av Malta ligger det lyxiga Sliema. Här kan du ta en eftermiddag längs promenaden vid havet, uppleva historiska monument och utforska den fascinerande, lokala kokkonsten.

Vädret i Sliema

Malta har ett torrt och varmt medelhavsklimat med mildra vintrar och långa, härliga somrar. Här bjuds det på en medeltemperatur kring cirka 25 grader under sommartid. Om du hellre undviker d största folkmassorna kan vi rekommendera att besöka landet under tidig höst eller sen vår.

Stränderna i Sliema

Sliema har inga egna stränder, så den närmaste riktiga stranden heter St. George’s Bay och ligger en 10 minuters bilfärd iväg. Här är sanden finkornig och leder ned till en härlig turkos bukt. Runtomkring finns många barer och restauranger, och mitt på stranden kan du hitta en glasskiosk. Här finns tyvärr inga solstolar.

Mat och dryck

I Maltas kök ser vi influenser från såväl Italien som Grekland och Nordafrika. Ett typiskt exempel på detta är det lokala svaret på den italienska rätten ”Minestrone” som här kallas ”Minestra”. Den här tjocka soppan är gjord på en blandning grönsaker som morot, lök och tomat. I soppan tillsätts ofta även pasta eller ris.

Att se och göra

Är du shoppingsugen? Isåfall kommer en resa till Sliema passa dig perfekt. Här kombineras förstklassiga shoppingcenter med pittoreska marknader i perfekt harmoni. I Sliema samlas både turister och lokalbefolkning som gärna lever livet med lite guldkant – besök någon av de prisade restaurangerna, barerna eller nattklubbarna här.

Kort fakta om Sliema:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska

Folkmängd:

Cirka 19 700 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan