Resor till Salina

Semester Salina

Läs mer om Salina

Salina är en tilltalande smal vik ligger på den steniga norra kusten av Malta . Semester i Salina gynnas mest av familjer och par som söker en stunds avkoppling i en rofylld miljö, samtidigt är det också inom relativt bekvämt gångavstånd från St Pauls Bay och dess angränsande semesterorterna Bugibba och Qawra om du känner för lite mer nattliv ibland.

Med bra väder, fantastiska stränder och vackra klara vatten kan du se varför semester till Salina är så populära! Boka idag med på stranden!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Salina

Väder

Avkoppling är tilltalande när som helst på året och en semester i Salina passar räkningen året runt med solig himmel och temperaturer över 30 ° Celsius på höjden av sommaren, enstaka blöta men milda höstar och temperaturen inte sjunker under 15 ° Celsius över vintermånaderna. Oavsett om du vill ha en trevlig paus med din andra halv lågtrafik eller en familjesemester på halv sikt, passar Salina räkningen perfekt!

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Salina har ingen egen strand även om det finns en liten sträcka av stenstrand på närliggande Qawra. Både Paradise Bay och Mellieha Bay är inte för långt för att resa om du letar efter magnifika sandstränder. I själva verket är Salina Bay berömt för sin saltdammar som skapades av riddarna av St John tillbaka på 16-talet och vars doft är fortfarande väldigt utbrett nere vid strandlinjen.

Sport & dykning

Många av Salina stora hotellen är mycket väl utrustade med alla slags faciliteter och attraktioner. Salina är idealiskt beläget för att ta en promenad längs strandpromenaden i pittoreska St Pauls eller njuta av livlig underhållning som erbjuds i Bugibba där, liksom många fina restauranger, kaféer, barer och nattklubbar kan du också gå bowling eller njuta av en utekväll på bio. Färjan avgår från närliggande Paradise Bay kommer också att ta dig över till grannön Gozo som gör för en intressant dagsutflykt.

Sevärdheter & kultur

Semester i Salina är fortfarande väldigt mycket i sin linda jämfört med många andra maltesiska orter. Det är fortfarande under utveckling så om det är kultur du är ute efter, kommer en kort promenad till det vackra området och sevärdheter runt hamnen vid St Pauls Bay mycket att passa dig.

För ungdomar

De flesta av underhållningen sker inom välutrustade hotell i Salina, men du måste bege dig till närliggande Bugibba och Qawra om du letar efter mer varierad och skräddarsydda nattliv.

Boka din semester redan idag!

För dem som gillar att komma bort från allt och som tycker om mer exklusiva hotell som tenderar att tillgodose alla dina behov, Salina semester är perfekt. Vad mer, har du det angränsande och kontrasterande orter i St Pauls Bay, Bugibba och Qawra bara en kort promenad bort bör du vara ute efter en tillfällig omväxling.