Resor till Salina

Semester Salina

Läs mer om Salina

Salina är en lugn by i Malta precis beläget vid de livligare städerna Bugibba och St Paul’s Bay. Byn är känd för sin stora saltsjö, vilket även förklarar namnet då ”salini” betyder salt på maltesiska. Här kan du uppleva genuin maltesisk kultur och fortfarande vara nära liv och rörelse.

Vädret i Salina

På Malta sätter sommaren igång redan tidigt i maj för att sedan hålla i sig till oktober. Här bjuds det på cirka 28 grader under högsäsongen och 20 grader i början av hösten.

Stränderna i Salina

Den närmsta stranden från Salina är Bugibbas huvudstrand, Bugibba Perched Beach. Som väntat av de flesta stränderna på Malta finns här ingen sand som leder ned till vattnet men klippor att dyka ifrån. Det finns även en liten brygga med en stege ner i vattnet för de som hellre tar ett dopp i sin egen takt.

Mat och dryck

En populär rätt på Malta att prova på är någon av de många pajerna – japp du hörde rätt! Pajer är en riktig grundstapel för den maltesiska kokkonsten, och här kommer du att hitta ricottapaj, spenat- och tonfiskspaj, olika köttpajer och mycket mer. Är du sugen på något sött kan vi rekommendera desserten ”Imqaret” – ett krispigt bakverk gjord på smördeg och fylld med dadlar. Perfekt till morgonkaffet.

Att se och göra

En av de mest spektakulära sevärdheterna i Salina är naturreservatet som är beläget lite utanför staden. När vi tänker på naturreservat tänker vi oftast på skog, men det här reservatet består i själva verket av en stor saltsjö där över 2 000 sorters fåglar häckar.

Kort fakta om Salina:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Salina