Resor till Gozo

Semester Gozo

Läs mer om Gozo

Gozo är en ö belägen nordväst om Malta. Hit kan an ta sig på 25 minuter med färja, som regelbundet avgår från de norra delarna av landet. Här bjuds det på underskön natur och härliga stränder. Visste du förresten att Gozo är en av toppdestinationerna i hela Medelhavet för dykning?

Vädret på Gozo

På Gozo börjar temperaturerna stiga redan i maj, och i juni – augusti kan du förvänta dig cirka 26 grader som medeltemperatur. Vattnet är även badvänligt fram tills september om du hellre undviker de största folkmassorna.

Stränderna på Gozo

De flesta stränderna på Gozo är helt orörda, fulla av naturlig skönhet och en inblick i hur Malta en gång såg ut. En av de vackraste och mest badvänliga av stränderna heter Ramla Beach, eller Ramla l hamra på maltesiska, och är belägen på den norra kusten av denna lummiga ö. Namnet betyder ’röd strand’ och är en perfekt beskrivning av stranden då sanden är djuporange/röd. Här finns ingen som helst turistbebyggelse, endast några caféer i närheten. Stranden har tack vare sin renlighet belönats med utmärkelsen ”Blå Flagg”.

Mat och dryck

Matkulturen på Malta och de kringliggande öarna har influenser från många olika kök – bland annat det italienska, brittiska, nordafrikanska och grekiska köket. Pal fil-forn är en simpel men mättande rätt som passar perfekt efter en heldags badande. Pal fil-forn betyder direktöversatt ”som i ugnen” och består av skivad potatis och kött (kyckling eller fläsk) som tillagas i ugnen och äts med en slags köttsky.

Att se och göra

Är du intresserad av historia och kultur? Isåfall kommer du att älska Gozo. Här finns många monument, däribland den majestätiska Ta’ Pinu-basilikan från 20-talet. Basilikan står i ett öppet landskap, så besökare kan ta del av den lokala kulturen och njuta av utsikten på samma gång. Gozo är även känt för sina många vingårdar. Många av dessa anordnar vinprovningar.

Kort fakta om Gozo:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Folkmängd:

Cirka 32 700 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan

Väder

Med sina varma somrar och mycket milda vintrar gör ön Gozo för den perfekta året runt semester. Detta är en semester med en verklig skillnad, av varma somrar och varma vintrar.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Gozo semester erbjuder en spektakulär kontrast till en paus på Malta. i Gozo kan du ta med några verkligt majestätiska landskapet prickade med sten bondgårdar och svepande betesmarker kombinera med intressanta klippformationer, grottor och grottor och några av de blåaste vatten du någonsin kommer se. Alla bidrar till semestern erfarenhet och lämnar dig med magiska minnen som kommer att leva länge efter din semester till Gozo är över.

Sport & dykning

Den största orten ligger på norra kust Gozo som kallas Marsalforn. När en lugn liten fiskeby, har det utvecklats till en populär semesterort för både lokalbefolkning och turister och har ett antal fina hotell och restauranger samt catering för vattensport entusiaster. Dock har allt detta varit smakfullt uppnås utan att förlora något av sin traditionella charm. Den röda sanden på Ramla Bay är känd för att vara den finaste på ön och både Fungus Rock och Azure Window locka samhället dykning.

Om du tycker om utomhus äventyr, det finns många natursköna cykelturer och promenader för att utforska och du kan stanna till och köpa lokala maltesiska producerat hantverk som spets, handblåst glas prydnader och korgar.

Sevärdheter & kultur

Byn Gharb med dess attraktiva torg och sten huggen balkonger är väl värt ett besök och du bör också göra en utflykt till den gamla byn Kercem och Victoria där du kommer att uppleva en fantastisk utsikt och det har också en bra utomhusmarknad varje vecka. Du har fått alabaster grottorna vid Xaghra och det finns också de Ghantija tempel som sägs vara ännu äldre än de egyptiska pyramiderna. Den Basilikan på Ta'Pini är också en viktig vallfartsort idag och Gozo kan också skryta med sin egen 17th Century katedralen.

För ungdomar

Mycket av Gozos nattliv ligger inom sina hotell och lugna restauranger som har gott om Gozos favoriter som färsk fisk, oliver, fikon, honung och ost som alla är producerade lokalt. För en utekväll skulle det vara bäst att ta färjan över till Malta och ge sig ut i Valletta och Paceville .

Boka din semester redan idag!

Så om du njuta av en semester med en skillnad och en helt unik upplevelse där du har mycket större chans att stöta på lokalbefolkningen än din andra turister, Gozo semester är för dig. Här på På stranden hittar du ett urval av flyg och boende för att göra din drömsemester på Gozo besannats. Boka nu efter de bästa erbjudandena på nätet!