Resor till Gozo

Semester Gozo

Visa resmål på kartan

Väder

Med sina varma somrar och mycket milda vintrar gör ön Gozo för den perfekta året runt semester. Detta är en semester med en verklig skillnad, av varma somrar och varma vintrar.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Natur

Gozo semester erbjuder en spektakulär kontrast till en paus på Malta. i Gozo kan du ta med några verkligt majestätiska landskapet prickade med sten bondgårdar och svepande betesmarker kombinera med intressanta klippformationer, grottor och grottor och några av de blåaste vatten du någonsin kommer se. Alla bidrar till semestern erfarenhet och lämnar dig med magiska minnen som kommer att leva länge efter din semester till Gozo är över.

Sport & dykning

Den största orten ligger på norra kust Gozo som kallas Marsalforn. När en lugn liten fiskeby, har det utvecklats till en populär semesterort för både lokalbefolkning och turister och har ett antal fina hotell och restauranger samt catering för vattensport entusiaster. Dock har allt detta varit smakfullt uppnås utan att förlora något av sin traditionella charm. Den röda sanden på Ramla Bay är känd för att vara den finaste på ön och både Fungus Rock och Azure Window locka samhället dykning.

Om du tycker om utomhus äventyr, det finns många natursköna cykelturer och promenader för att utforska och du kan stanna till och köpa lokala maltesiska producerat hantverk som spets, handblåst glas prydnader och korgar.

Sevärdheter & kultur

Byn Gharb med dess attraktiva torg och sten huggen balkonger är väl värt ett besök och du bör också göra en utflykt till den gamla byn Kercem och Victoria där du kommer att uppleva en fantastisk utsikt och det har också en bra utomhusmarknad varje vecka. Du har fått alabaster grottorna vid Xaghra och det finns också de Ghantija tempel som sägs vara ännu äldre än de egyptiska pyramiderna. Den Basilikan på Ta'Pini är också en viktig vallfartsort idag och Gozo kan också skryta med sin egen 17th Century katedralen.

För ungdomar

Mycket av Gozos nattliv ligger inom sina hotell och lugna restauranger som har gott om Gozos favoriter som färsk fisk, oliver, fikon, honung och ost som alla är producerade lokalt. För en utekväll skulle det vara bäst att ta färjan över till Malta och ge sig ut i Valletta och Paceville .

Boka din semester redan idag!

Så om du njuta av en semester med en skillnad och en helt unik upplevelse där du har mycket större chans att stöta på lokalbefolkningen än din andra turister, Gozo semester är för dig. Här på På stranden hittar du ett urval av flyg och boende för att göra din drömsemester på Gozo besannats. Boka nu efter de bästa erbjudandena på nätet!