Resor till Bugibba

Semester Bugibba

Läs mer om Bugibba

Bugibba ligger vägg i vägg med området Qawra, och är en av Maltas mest välbesökta ort. Här finns en finns strand, mysiga barer och restauranger och till och med ett casino precis vid havet.

Vädret i Bugibba

På somrarna kan temperaturerna på Malta stiga så högt som 30 grader, men ofta håller de sig runt 25. För dig som vill undvika de allra hetaste månaderna rekommenderas det att åka tidigt po sommaren eller tidigt på hösten.

Stränderna i Bugibba

Bugibba beach

Huvudstranden i Bugibba har tack vare sin renlighet blivit tilldelat den internationella utmärkelsen blå flagg. Stranden är 140 meter lång och i närheten ligger många hotell, barer och restauranger.

Golden Bay Beach

En cirka 15 minuters bilfärd eller 30 minuters bussresa väster ut från Bugibba ligger Golden Bay Beach. Vill man komma bort ifrån stadens brus en stund passar den här breda, gyllene sandstranden helt perfekt. Under sommartid är den dock mycket populär, så vi tipsar om att åka hit på tidig höst.

Tax-Xama Bay

En annan strand i Bugibbas mitt är Tax-Xama. Den här stranden är rätt liten, men gör inte den badsugne besviken för det. Efter strandhänget rekommenderar vi restaurangen Thalassalejn Bocci Club för gott kaffe, prisvärda måltider och en vacker utsikt över havet.

Mat och dryck

Makrillpaj

Lampuki är namnet på guldmakrillen som är en mycket vanlig fisk kring Maltas kuster. Ett populärt sätt att äta den här fisken är att göra paj av den. Här blandas brittisk, arabisk och italiensk kokkonst – en frasig, matig paj kryddad med mint, citron och russin som äts med tomater, kapris och oliver.

Kapunata

Det maltesiska svaret på den franska Ratatouillen är Kapunata. Det här är en vegetarisk rätt som består av paprika, kapris, aubergine, lök och vitlök som skärs i tunna skivor. Detta gräddas sedan i ugnen tillsammans med olivolja, salt och peppar.

Helwa

Helwa, eller Halva runt andra delar av Medelhavet och mellanöstern, är en slags söt, nötig kaka. Helwa bakas med mjöl, ”nöt-smör” såsom sesamtahini och honung. Perfekt på eftermiddagskvisten eller till frukost.

Att se och göra

Bugibbas torg

Det må inte låta som mycket, med torget i Bugibba är faktiskt en riktigt trevlig plats där man kan ta en paus från allt utforskande. Här finns en mängd caféer och barer där man kan ta sig en lemonad och se hur vardagslivet flyter på.

Dykning

Havet på Maltas östkust är kristallklart och fyllt med färgglada fiskar. I Bugibba finns många olika företag som specialiserar sig på dykning, vare sig du vill ta en guidad kurs eller är erfaren och barar vill hyra utrustning. Vem vet, kanske det finns ett vrak där på avets botten.

Quattro Water Park

Den här vattenparker är något annorlunda då den inte är belägen på land utan delvis på havet! Här finns gummirutschkanor, en hoppborg och massvis med annat skoj. I närheten på land finns en restaurang där de äldre kan ta sig en god måltid medan de yngre leker av sig.

Kort fakta om Bugibba:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Maltesiska och engelska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan