Resor till Son Boui

Semester Son Bou

Läs mer om Son Boui

Om du är ute efter en paus i soligare klimat och lust att besöka en av Menorcas mest älskade turistorter, då en semester i Son Bou skulle vara ett utmärkt val. Eftersom det är beläget på den centrala sydkusten och endast 20 kilometer från öns huvudstad Mahon, kan du enkelt se varför Son Bou semester är så populära. Berömt för sin 3 kilometer långa stranden (den längsta i hela Menorca!), Äger också ett blomstrande utbud av barer och restauranger, liksom många butiker med stora gåvor. Det är också nämna den blomstrande kulturliv kalendern i Son Bou fullspäckad med evenemang.

Med gamla sevärdheter och en vatten park i närheten för ungdomar är också Son Bou en allround resort perfekt för besökare i alla åldrar. Om detta är vad du är ute efter i din Menorca semester , kommer du att älska din vistelse i Son Bou.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Son Boui

Väder

Om roligt i solen låter bra för dig, så ska du tänka på att ta din semester i Son Bou mellan juni och augusti. Juni är den coolaste månad av dessa tre, med temperaturer genomsnitt 24 grader Celsius, men om du vill njuta av själva höjdpunkten av en Medelhavet sommar sedan juli och augusti kommer säkert att göra det så! Temperaturer på sommaren nå ett genomsnitt på 30 ° C med 10 soltimmar per dag, med nästan ingen nederbörd.

Om du hittar huvudet lite för mycket, eller bara aren'ta soldyrkare själv, sedan Son Bou semester i april eller maj är en bra idé. Temperaturen är då ca 20 ° C under dagen, så fortfarande väldigt varmt, men med mer sydvästliga vindar så kommer du mycket mer bekväm. Vilken tid du tar din semester till Son Bou, så ska du hålla utkik efter de röda och gröna flaggor på stränderna, eftersom strömmen kan vara stark.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 25ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 26ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Som Son Bou semester är så populära, kan du räkna med Son Bou landskap ha skändats av över-utveckling, men detta är definitivt inte fallet. Förbered dig på att bli förvånad över åsynen av sina stora stranden, som är i fokus för staden. Köra en 3 kilometer, längs hela staden, blickar Son Bou stranden ut i det kristallklara vattnet och är en otrolig syn. Staden i sig är samtidigt lika fantastisk, ren och säker, dess också mycket väl underhållna så att alla kommer att finna det lätt att gå på stan.

Arkitekturen är tiden pittoreska och pittoresk, byborna hem är inbäddat i låg tall-klädda kullar som sakta stiger upp från stranden. Som stranden går vidare västerut, det är mycket tystare och mer robust också. Med en fantastisk gammal by som till ett nätverk av grottor att bevittna också, har landskapet i Son Bou en ovanlig fördel gentemot angränsande Santo Tomas och Cala Porter !

Sport & dykning

Om det är avkoppling du vill ha och Son Bou semester är precis vad doktorn beställt! På grund av dess stora längd, Son Bou-stranden aldrig för upptagen eller trångt trots sin popularitet, så slappa under Medelhavets sol kommer att bli ett nöje. Stranden erbjuder vattensporter möjligheter också om du vill prova något. Bort från stranden finns det alltid mycket att göra, barnen kommer att älska spänningen i Club San Jaime, som har pooler och rutschbanor, medan vuxna kan njuta av anlagda trädgårdar.

För lite äventyr, varför inte bege dig till östra änden av Son Bou till Cap de Penyes? Denna klippa område är fläckig med grottor, vilket skulle ha varit bybo hem på den tiden, och ja - fortfarande idag! Alla kommer att häpna över den bevarade antika platsen för en by vid foten av klipporna, liksom en kristen basilika, så gå ner och få utforska!

För ungdomar

Ditt hotell är garanterad att erbjuda kvalitet underhållning, särskilt för familjer, men om du vill uppleva något mer levande sedan Son Bou: s utbud av barer och restauranger i centrum av staden kommer säkert att lämna dig lycklig. Traditionell, pittoreskt, och fylld med massor av spanska gästfriheten, de erbjuder prisvärd mat och dryck, vilket är bra om du är semester med barn eller en stor fest.

Om du vill dansa hela natten men kommer du vara glad att veta Son Bou är hem till en av Menorca enda diskotek, och är öppen fram till omkring 3 eller 4. Om du vill uppleva något lite vildare Men ska du gå till Cala Santandria eller Mahon för en mycket större utbud av klubbar och barer.

Boka din semester redan idag!

Med fascinerande historiska platser, en fantastisk strand och massor av shopping och vattensporter, en semester i Son Bou med On The Beach verkligen kommer att göra för en minnesvärd semester i solen, får så boka nu! Med våra bekväma bor bokningssystem hittar du de fynd hotell och flyg på nolltid!