Resor till Punta Prima

Semester Punta Prima

Läs mer om Punta Prima

Om du vill ta paus bort i ett upp och kommande resort med massor av saker att göra, då en semester i Punta Prima kommer vara rätt upp din gata. Beläget i sydöstra hörnet av Menorca i kommunen Sant Luis, och bara cirka 15 minuter från den största flygplatsen, blandar Punta Prima fantastisk natur med bra restauranger och barer. Lägg till att busstrafiken till närliggande städer, festivaler att närvara och en rad butiker för alla dina inköp behov, och du kan se varför Punta Prima holdiays tilltalar människor i alla åldrar.

Så om du är en familj som söker sommar kul, eller ett par söker en romantisk paus, kommer bedövande vackra Punta Prima ger en Minorca solsemester kommer du inte glömma bråttom!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Punta Prima

Väder

Soldyrkare kommer inte att tro sin lycka, därför att under sommarmånaderna Punta Prima har brännhet temperaturer runt 30 grader Celsius till Medelhavet sommaren når sin topp. Solljus kommer i genomsnitt ca 10 timmar per dag, medan kväll temperaturer runt 24 grader, är fortfarande mycket varmt. Men eftersom det ligger på den extrema sydöstra kust Menorca, är Punta Prima också föremål för kraftiga vindar ibland också, vilket kommer att glädja dem som tycker respit från solen. Du kanske vill använda sig av din spanska hotellet för bad vid dessa tillfällen, eftersom de nuvarande kan också bli ganska starka, och havet mycket slagigare, så se upp för den röda flaggan, som varnar dig att inte simma alls.

Om du är på semester utanför sommaren, besök i september eller oktober är en bra idé eftersom temperaturen kommer att bli mycket svalare, men fortfarande mycket varmt, men det är mer blåsigt med svalare kvällar runt 20 grader Celsius.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 26ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Punta Prima mest hyllade funktion är dess landskap, som sägs att känna sig mycket öppen och rymlig - och faktiskt är det. Den fantastiska stranden är där de flesta besökare på Punta Prima helgdagar tillbringar sina dagar, stor och svepande, det verkar aldrig bli för trångt, och är alltid ren, samtidigt som havet erbjuder färgerna vars like du aldrig har sett förut, med lysande blues och djupa nyanser marinen.

Gatorna är väl underhållen och ofta kantad av träd och fläckar av grönt, gör en kvällspromenad en glädje. Den lokala hotell och villor är lika vackra, vitkalkade och toppad med terracotta tak, kommer de säkert locka dig till letar efter en semesterbostad! Utanför stan, men fortfarande platt landskapet är mycket mer öken-liknande, med uttorkade jord och bitar av sten. De som tycker en hel del ansträngning kommer att njuta av en kvällspromenad här.

Sport & dykning

Beach-älskare kommer att ha funnit sitt paradis, som den mest berömda attraktionen av Punta Prima helgdagar är stranden, vilket är cirka 2 kilometer lång, och fylld med underbara gyllene vit sand, och ett flertal barer och restauranger bakom den för en trevlig lunch. Across från havet är den Illa Del Air, cirka 1 kilometer till havs. En liten platt ö, värd det en fyr som har fallit i ruiner, liksom en sorts ödla inhemska till Menorca bara. Även om det inte finns några offentliga båtturer här har ön en liten hamn perfekt för trampbåtar om du känner för att utforska.

För stora dagar ute på semester till Punta Prime ta bussen till Mahon , huvudstaden på ön, och hem till några av sina mest antika sevärdheter, liksom Binibeca , som är väl värt ett besök, artificiellt konstruerad för att se ut som en fiske by, är det mycket ovanligt och oerhört pittoreska, vilket gör en perfekt dagsutflykt för familjer som vill se något ovanligt.

För ungdomar

Nattliv om Punta Prima semester handlar om avkopplande och ta det lugnt, så om du känner för en riktigt vild fest då du kanske vill överväga att besöka Mahon med stadens busstrafik, men du bör vara beredd att festa hela natten eftersom detta tjänsten avbryts på kvällen. Om du vill bo lokal är dock det bästa stället att gå i Punta Prima längs stranden. Hem till ett bra urval av lokala barer och restauranger som serverar traditionell spansk mat som paella och bläckfisk, de är livliga och oftast gästfri, särskilt för barn, så familjen kan njuta av en bra utekväll.

Denna inställning kommer även gärna par, som kommer att behandlas med god mat och samtidigt med utsikt över en vacker havsutsikt. Kom ihåg att ditt hotell även kommer att tillhandahålla nattliga underhållning också, så det finns gott om utrymme för en trevlig kväll.

Boka din semester redan idag!

Punta Prima holdiays är idealiska för alla som bara vill koppla av på sin välförtjänt paus, så om du vill besöka en lugn stad som fortfarande betraktas som en upp och kommande semestermål, då Punta Prima är en idealisk plats att gå. Bäst av allt, med On The Beach kan du anpassa din semester i Punta Prima precis som du vill ha det, så får leta efter de fynd hotell och flyg nu med vårt bekväma bokningssystem!