Semester Mahon

Läs mer om Mahon

Vad bättre sätt att provsmaka läckerheterna i Balearerna än med en paus i Menorcas staden Mahon? Eftersom både en kommun och huvudstaden på ön, Mahon semester, eller Mao som det kallas i Menorquin, erbjuder en rad aktiviteter och bekvämligheter för att underhålla det stora antalet besökare den får från hela världen. Ligger på den östra kusten av ön, är staden livlig och populär men har behållit all den skönhet och tradition av en typisk Minorca resort, med massor av kulturella evenemang, en blomstrande hamn, och fantastiska restauranger. Mahon är en fascinerande blandning av torg, smala gator och georgiska arkitektur.

Ren och säker, med en fantastisk strand, skulle Mahon göra en perfekt paus för alla i alla åldrar, så oavsett vilken typ av semester du vill, oavsett om du vill koppla av eller fest, är Mahon en fantastisk plats att tillbringa din Menorca semester !

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Mahon

Väder

Det är inte ofta att folk kommer att tänka på att gå på semester till Mahon utanför högsommarmånaderna, men om du vill slå folkmassorna och njuta av något svalare temperaturer då besöka i september eller oktober är en bra idé. Med temperaturer i genomsnitt 21 grader Celsius du fortfarande njuta av varmt väder, men utan stark värme. Det finns en liten chans för regn, medan kväll temperaturer runt 15 grader, är mycket trevlig faktiskt. Samma sak gäller för maj och juni, då temperaturen är svalare (men fortfarande vacker), och orten är mycket mindre trångt.

Om en solbränna är vad du vill dock är juli och augusti semester i Mahon gjorda för dig! Med temperaturer topp på i genomsnitt 30 grader Celsius, som kommer att heta Medelhavet sommaren definitivt har du nå för solkräm! Du kommer också ställas in för en bra kväll ute eftersom temperaturen är ca 24 grader, detta i kombination med bristen på nederbörd under sommarmånaderna kommer att säkerställa en varm och skön utekväll.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Du vill ta massor av minne för dina kameran på Mahon semester som staden har en av de mest fantastiska landskap i alla Menorca. Den har en av de djupaste naturliga hamnarna i världen och är den mest imponerande inslag i staden, med vackra yachter och båtar sitter uppe levande blå vatten. En promenad längs marinan kommer att ge timmar av avkoppling. Stadsborna hem är lika underbara, kurade tätt ihop med slingrande gator och praktiskt taget obefintliga trottoarer.

Trafiken i staden är relativt lugn, vilket gör stämningen mycket omgivande, men om du letar efter en romantisk kvällspromenad, chef med till stranden, där den gyllene sanden och havet erbjuder en romantisk utsikt. Med berg och skogar som fungerar parallellt med gammal arkitektur, är Mahon aldrig brist på för att titta på beundrande.

Sport & dykning

Bortsett från stranden, som kommer att göra en stor dag för avkoppling, ligger hamnen platsen att synas på Mahon semester. Serene dag och livliga om natten, erbjuder ett fantastiskt utbud av barer och restauranger som serverar traditionell mat och dryck tillsammans med en underbar miljö, perfekt för dagdrömmer om att äga en av de många vackra yachter om utsikt!

Du kommer också vill fotografera många historiska byggnader, de äldsta, Arch De San Roque, har de enda resterna av en stadsmur som omgav staden för länge sedan. Också väl värt ett besök är kyrkan Santa Maria, som byggdes 1748. För att koppla av efter en hel dags sightseeing, varför inte bege dig till Xoriguer Gin Distillery, vilket gör att du kan prova den lokala ginaler som erbjuds?

Om staden livsstil är för mycket för dig så varför inte göra den korta resan från Mahon till närliggande Binibeca och njuta av en dag av total vila och avkoppling på en av de långa sandstränderna?

För ungdomar

Foodies på semester i Mahon kommer att tro att de är i himlen som staden har alla typer av gastronomiska butiker serverar allt från spanska till kinesiska! För en livlig kväll, kommer hamnen vara din bästa insats, med familjevänliga restauranger särskilt välkomnande för barn.

Om du vill festa ändå, och du är ute efter ditt hotell underhållning, sedan ett besök på Cova d'en Xoroi på Cala Porter är det rätta valet! Denna fantastiska disco ligger i en grotta, och har ett fantastiskt ljud och ljus system!

Nöjesliv

Bortsett från stranden, som kommer att tjäna för en dag av avkoppling, är porten platsen att synas på Mahon semester. Serene dag och livliga om natten, erbjuder ett fantastiskt utbud av barer och restauranger som serverar traditionell mat och dryck tillsammans med en underbar miljö, perfekt för dagdrömmer om att äga en av de många vackra yachter om utsikt!

Du kommer också vill fotografera många historiska byggnader, de äldsta, Arch De San Roque, har de enda resterna av en stadsmur som omgav staden för länge sedan. Också väl värt ett besök är kyrkan Santa Maria, som byggdes 1748. För att koppla av efter en hel dags sightseeing, varför inte bege dig till Xoriguer Gin Distillery, vilket gör att du kan prova den lokala ginaler som erbjuds?

Om staden livsstil är för mycket för dig så varför inte göra den korta resan från Mahon till närliggande Binibeca och njuta av en dag av total vila och avkoppling på en av de långa sandstränderna?

Sol & bad

Mahon semester har bred popularitet, möjligen med undantag för familjer med små barn som i allmänhet resa till Menorca att spendera hela tiden på stranden. Mahon är en utmärkt stad bryta om du vill kombinera sightseeing i en stad med avkoppling på en strand.

Boka din semester redan idag!

Med så mycket skönhet att erbjuda, samt en rad aktiviteter för hela familjen, kommer din semester i Mahon lämnar säkert dig utvilad, avslappnad och vill besöka igen! Vare sig med barn eller bara ute för att festa, kommer marknader, festivaler och restauranger som erbjuds tilltalar alla.

För de bästa online bok nu med On the Beach, anpassade den webbplats som du kan hitta fynd hotell och flygbiljetter till din egen Mahon semester!