Resor till Ciutadella

Semester Ciutadella

Läs mer om Ciutadella

Om du har besökt Menorca huvudstad Mahon och vill utforska historien på ön på djupet, kommer ett besök på Ciutadella ger en fantastisk Balearerna semester för dig. Beläget på den extrema västkusten, erbjuder Menorcas gamla huvudstad dig en rad av fantastiska bekvämligheter och utsikt, inklusive fantastisk shopping och nattliv, liksom fina arkitektur och en underbar hamn.

Alla dessa faktorer innebär Ciutadella semester är perfekt för besökare i alla åldrar, oavsett om du är gammal eller ung, semester med familjen eller bara ett par som vill koppla av, det finns något att göra för alla! Med ett fint utbud av möjligheter till shopping och utflykter också kommer Ciutadella ge dig Menorca semester som du aldrig kommer att glömma!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Ciutadella

Väder

Du är säker på att hitta att vädret i Ciutadella är bra nästan varje gång du väljer att besöka. För bästa sol, åka på semester till Ciutadella i juli eller augusti för att provsmaka läckerheterna i en Meditteranean sommaren, när temperaturen kommer att drabba omkring 30 grader Celsius. Du vill spendera mycket tid på närliggande Cala Santandria stranden (3 mil söder om staden) då, så gör det mesta av den genomsnittliga 10 timmar solsken Ciutadella emot att verkligen öka den solbränna! Kväll temperaturer är en svalare 24 grader, så det är fortfarande idealiskt för att äta ute på kvällen.

Om du vill utforska de underbara sevärdheter när solen inte är som hetast, ta sedan Ciutadella semester i mars eller april. Förutom att kunna njuta av den grekisk-ortodoxa påsken, kommer de temperaturer vid denna tid på året vara en cool men bekväm 22 ° C med en högre risk för regn, vilket innebär att din paus kommer fortfarande att ha gott om sol, men också massor av respit från solen också.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

När du åker på semester till Ciutadella, du tror att tiden stått stilla! Stadens centrum är vackert föråldrade, med spår av franska och morisk arkitektur, särskilt längs huvudvägen. Ciutadella har också många kyrkor och palats som är idealiska för foton samt en berömd katedral, som tog 500 år att bygga! Med en sådan fantastisk historia, är det bästa sättet att prova landskapet till fots, insupa atmosfären i den smala men lätt gå-kunna slingrande gator, med prat restaurangen gäster, är en underbar och rofylld upplevelse.

Även Ciutadella inte har sin egen strand, är det övergripande landskapet mer än ersättning. Tyngdpunkten är den småbåtshamn som är kantad med utsmyckade hus och robust stenar med träd och djur. Ligger precis intill en skimrande havet och med berg runt om, levererar Ciutadella bara på alla aspekter av ett imponerande landskap.

Sport & dykning

Om du vill tillbringa en dag slappa på stranden, huvud på över till Cala Santandria , närmaste strand bara 3 kilometer söder om Ciutadella centrum, att verkligen njuta. Små, men rena och trevliga, och det erbjuder goda vattensporter aktiviteter, även segling. Mest imponerande är att, på grund av sitt läge, detta är punkten på ön ligger närmast grannön Mallorca , så en klar dag du skulle kunna urskilja kusten!

Du också kommer att vilja tillbringa mycket tid vid småbåtshamnen, när, badande i solsken, ger åsynen av fiskarens hus ett pittoreskt och förlegad uppfattning som säkert kommer att få dig att få kamerorna ut! Med ett myller av restauranger och barer, kommer du att kunna njuta av en bra kväll ute med en underbar utsikt över Marina. Ciutadella har också ett tillförlitligt transportsystem, så om du känner för en utflykt varför inte försöka och besöka den lilla byn Sa Caleta att prova Minorca småstadsliv?

För ungdomar

Många människor är mycket förvånad över nattlivet på semester i Ciutadella, tror den antika staden att vara dammig och ro - långt därifrån! Ciutadella är livlig och välkomnande, så gå ner till centrum av staden att ta prov på levande musik och fantastiska restauranger. Ditt hotell i Menorca kommer också att ge dig förstklassig underhållning varje kväll.

Om du vill prova något annorlunda på din Ciutadella semester, varför inte prova att besöka Pedro s och uppleva spänningen av traditionell flamenco, vilket gör det till en idealisk kväll för alla. Pedros är särskilt populär från juni till oktober, men om du är på väg utanför denna tid sedan försöker besöka en strand eller marina sidan baren för en avslappnad och lugn kväll. Vad bättre sätt att njuta av din Menorca semester än med fantastisk utsikt, en solnedgång och en kanna Sangria?

Boka din semester redan idag!

Om din paus måste innehålla massor av avkoppling, fantastisk utsikt, och historiska platser, då Ciutadella semester är perfekt för dig. Oavsett din ålder eller vem du semester med, välkomnar denna stad verkligen är och vänder sig till alla besökare, och med så mycket att göra att du aldrig vara utan underhållning.

Använd vår praktiska leva bokningssystem att anpassa din Ciutadella semester genom att kombinera pruta flyg och hotell idag!