Resor till Cala Santandria

Semester Cala Santandria

Läs mer om Cala Santandria

Om en avkopplande semester i en av Menorcas mest populära områden låter som en bra idé för dig, då en semester till Cala Santandria kommer definitivt att ge utdelning. Ligger på västkusten i Menorca, och bara 3 kilometer söder om Ciutadella, erbjuder Menorcas gamla huvudstad, Cala Santandria en avkopplande och roliga avbrott för besökare i alla åldrar. Med en fantastisk strand, bra kommunikationer till andra städer och massor av butiker, restauranger och kvällsunderhållning, är Cala Santandria en liten men extremt gästvänliga resort med en märkbart traditionell karaktär.

Perfekt för familjer och äldre människor, och även för ungdomar ges det plats till livliga Ciutadella, kommer en semester i Cala Santandria öppna verkligen dina ögon för en helt annan Menorca semester upplevelse.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Cala Santandria

Väder

Om du vill utforska någon ny i sommar kommer du vara glad att veta att vädret kommer att felfri på semester i Cala Santandria! Under Mediterannean sommaren Cala Santandria badar i solsken, med temperaturer som når ca 30 grader, med ca 10 soltimmar per dag. Kvällar kyls ner till cirka 24 grader Celsius, så att du fortfarande njuta av bra väder.

Om du vill besöka utanför högsäsongen är april eller oktober en bra idé, med temperaturer på en varm genomsnitt 24 grader Celsius, kommer solen fortfarande gott, så att solbränna är fortfarande inom räckhåll! Under dessa tider om du också uppleva mer nederbörd och vindar, vilket kommer att gynna dem som inte har extremt varmt väder.

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 26ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Som en liten stad, erbjuder Cala Santandria du alla fördelar med en vacker stad oberörd av öppen utveckling. Tyngdpunkten i staden är utan tvekan den lilla men perfekt formade stranden, som är överlappande till genom en inbjudande kristallklara blå havet. Detta, i solnedgången, kommer att göra en idealisk plats för par som vill njuta av en romantisk uppfattning, med en strålande himmel och siluetten av bergen i fjärran. Från havet, stiger staden sedan upp försiktigt, med bybo är behagligt vitkalkade hus inbäddat bland massor av träd, detta är en mycket tilltalande syn, som många inte förväntar en sådan varm plats att vara så grönt.

Som det är, hittar du massor av träd och djur i centrum av staden också bland de pittoreska vindlande gator. Relativt lugnt, men märkbart välskötta, umgås promenader bland de eleganta byggnader kommer att erbjuda en fantastisk kväll med atmosfär. För orörda skönhet, är en semester i Cala Santandria ett perfekt val.

Sport & dykning

Du kommer att älska att besöka stranden på semester till Cala Santandria, som är mycket populär bland lokalbefolkningen och besökare från närliggande Ciutadella . Det erbjuder en rad bekvämligheter, inklusive solstolar, och för barnen drag av pedalen-båtarna kommer att bli för mycket att motstå! Efter en lång dags avkoppling, varför inte besöka centrum för att bläddra i butikerna? Om du känner för att rubriken utanför stan, sedan ett besök i Ciutadella är väl värt det, som en större stad, äger det fler butiker som säljer hantverk och andra lokalt tillverkade varor perfekt för dem semester souvenirer!

För en rolig dag på semester i Cala Santandria, försök att besöka den närliggande vattenparken, som har en rad attraktioner för barnen att njuta av hela dagen. För något för vuxna, försöka ta en buss eller taxi till Club de Golf Son Parc Golf Club, som är omgiven av pinjeträd och påfåglar!

För ungdomar

Som en relativt liten stad, Cala Santandria betydligt mer lugn än sin mer kända grannar som Ciutadella. Så, om det är en vild utekväll du sugen, då är det väl värt att gå dit för att smaka på barerna på erbjudandet! För de som uppskattar en lugn natt men hotellet kommer att erbjuda schemalagd underhållning. Centrum har också ett utbud av attraktiva barer och restauranger, som ger dig all den traditionella mat och dryck du behöver.

Cala Santandria har ett litet disco, som är öppen fram till omkring 2, spelar olika sorters musik. Det finns också några livlig, och typiskt gästfria barer med liveband, vilket kommer att göra för en fantastisk kväll med underhållning. Kolla in Cala Blanca för en utekväll med en annan smak.

Boka din semester redan idag!

Cala Santandria semester är det perfekta valet för den som bara vill koppla av bland vacker natur. Med bra restauranger och barer, och en rad närliggande aktiviteter för en dag, kommer denna dolda pärla ger säkert dig en semester du brukar glömma i första taget. Boka nu med på stranden för ett urval av fynd flyg och hotell för att anpassa din semester precis som du vill ha den!