Semester Sa Coma

Läs mer om Sa Coma

Sa Coma har sedan 80-talet varit många resenärers mest älskade resmål på Mallorcas östkust. Den populära strandpromenaden är fri från trafik och kantad med restauranger och barer av alla dess slag. För den mer äventyrslystne passar Sa Coma perfekt som en utgångspunkt för att utforska östkusten.

Vädret i Sa Coma

Mallorca har ett mycket varmt och torrt klimat under sommarmånaderna. Graderna klättrar inte sällan över 25 i juli, och temperaturerna håll ofta i sig till oktober. För de som vill undvika den allra mest folktäta säsongen rekommenderas det att resa i slutet av våren eller början av hösten.

Stränderna i Sa Coma

I Sa Coma välkomnas soldyrkaren av den vackra huvudstranden Playa de Sa Coma. Den här finkorniga stranden är mycket populär under högsäsongen, då både lokalbefolkningen och turister kommer hit för att ta del av den härliga, mallorkinska solen. Havet här är långgrunt och turkost, och längst promenaden finner du många restauranger, barer och badbutiker.

Mat och dryck

Många rätter i det mallorkinska köket är traditionellt spanska. Här kommer du hitta genuin ”Paella” och tapasrätter av alla möjliga slag. Vill du däremot testa något riktigt mallorkinskt kan du prova på en ”cocarroi” – eller grönsakspaj. Dessa bakas med mördeg och fylls ofta med kronärtskockor, blomkål och russin men förekommer i alla möjliga varianter.

Att se och göra

Sa Coma är en modern resort med ett stort utbud av restauranger och barer. De som letar efter en helnatts dansande bör dock besöka städer som till exempel Magaluf eller Cala Millor då barerna här ofta passar bättre för de som vill ta en drink med partnern eller familjen. De golfintresserade kommer att älska Sa Coma då 4 stora golfbanor ligger i närheten av staden. För den som hellre spelar minigolf rekommenderas ett besök till Golf Paradis – ett minigolfkomplex med över 50 hål.

Kort fakta om Sa Coma:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Katalanska och spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan