Semester Illetas

Läs mer om Illetas

Många anser att Illetas är den mest estetiskt tilltalande staden kring Palmas bukt. Här möts du av vackra, vitmålade byggnader med blandat traditionell och modern arkitektur. Illetas har ett idylliskt läge, både nära natur och nära huvudstaden Palmas sprudlande nattliv och kultur.

Vädret i Illetas

På Mallorca kan du förvänta dig grader som ofta stiger över 25 på sommaren. Vintrarna kan däremot bli lite kyliga, så den rekommenderade perioden för sol och bad är från maj – oktober. För de som hellre håller sig undan de hetaste och mest hektiska månaderna kan vi tipsa om att åka i slutet av våren eller början av hösten.

Stränderna i Illetas

Som de flesta stränderna på Mallorca är huvudstranden Playa de Illetas mycket familjevänlig tack vare den sammetslena stranden och det långgrunda havet. Stranden är endast cirka 70 meter lång, men besöker man Playa de Illetas utanför högsäsong kommer man garanterat att kunna breda ut sig så mycket man vill. Vill du hellre besöka en strand med ett mer avskilt läge kan du besöka bukten Cala Oli, som omgiven av höga klippor är en mycket vacker och inspirerande plats att till exempel ha en picknic vid i solnedgången.

Mat och dryck

Mallorkinsk mat är något alla matintresserade bör testa någon gång i sitt liv. En rätt vi kan tipsa om är Llom amb Col. Den här rätten består av kålknyten som fylls med den lokala ”sobrassada” -korven och fläsk för att sedan långkokas ihop med vin, pinjenötter och russin. Mycket mättande och gott efter en heldags badande.

Att se och göra

De som gillar strandsport och dykning kommer att älska stränderna i Illetas. Ett populärt dykningscenter i staden heter Hippocampes Divers och ligger på stranden La Solona. Utanför Mallorcas kust kan du stöta på sköldpaddor, fiskar i alla möjliga färger samt korallrev. Illetas ligger mycket nära huvudstaden Palma, så de som får nog av all avkoppling kan få sin dos storstadsbrus och ta en heldag på stan.

Kort fakta om Illetas:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Katalanska och spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan