Semester Illetas

Läs mer om Illetas

Bara en kort bit från flygplatsen, är Illetas en av de mest lättillgängliga orter på Mallorca. Beläget på södra västkusten, är denna semesteranläggning fortfarande relativt oupptäckt. Lite mer dyr än andra orter, det finns gott om smarta hotell som även har lett till att anläggningen är i jämförelse med t.ex. höga destinationer som Monte Carlo!

Räkna med butiker för tjejer och en massa av professionella golfbanor för att hålla männen lyckliga på semester i Illetas! Denna resort är perfekt för unga par som har pengar att spendera och alla som är ute efter mer exklusiva Mallorca semester .

Visa resmål på kartan

Väder

Som man kan förvänta sig med Balearerna , somrarna på Mallorca är varma med vägg-till-walll solsken och temperaturer topp över 30 ° Celsius. Vintern är lite mer annorlunda eftersom temperaturen är ungefär hälften som med enstaka molnig dag och sporadiska regn. Se till att du packar ditt fall detta oavsett gång du besöker. Och glöm inte dina garvning lotion!

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 16ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

Kustlinjen här är helt enkelt makalös, särskilt i solnedgången. Det bästa sättet att insupa atmosfären är genom att ta en promenad längs havet tidigt på morgonen eller sent på kvällen, något som starkt rekommenderas för alla på semester i Illetas. Om du inte vill bo på stranden i orten, varför inte hyra en bil och ge sig längs den nordvästra kusten och hitta gömda vikar så du kan ta en avskild dopp.

Stranden i Illetas kan få mycket upptagen under sommaren på grund av mängden turister i området, men vissa hotell har egna privata stränder för dig att njuta, beroende på var du bor. Oavsett om du snorklar eller simma, kommer den klara, blå Medelhavet bli härligt varm och magisk.

Sport & dykning

De som är förtjusta i dykning bör besöka Hippocampes Dykare på La Solona stranden i Illetas. Öppet året runt, inte bara är det ett bra ställe att dyka, men i kallare månaderna kan du koppla av och få tips från andra dykare som samlas här. Golf fans kommer att älska den mängd golfbanor utspridda, de närmaste är Bendinat och Son Vida. Varför inte tee-off tidigt på morgonen och bege dig till Palma på eftermiddagen för att se vad läckerheter huvudstaden erbjuder. Palma erbjuder ett utbud av märkesvaror etikett, mer än vad orten har att erbjuda men om shopping är inte din sak varför inte ta en rundtur i Palma på en av bussarna.

För att underhålla barnen på Illetas helgdagar huvudet till den populära Marineland, som ligger nära Portals Nous - det är en stor för hela familjen. Inne i parken hittar du utföra delfiner och Sealions och ibland under showen, är små barn som valts slumpmässigt att dras runt poolen i en liten jolle. Marineland är inte öppen året runt så se till att du kontrollera datum om du planerar att besöka.

Sevärdheter & kultur

Mallorca har en lång historia som ägandet av ön har kämpat ända sedan civilisationens uppkomst. Med ett förstklassigt läge i Medelhavet har Mallorca använts av romarna, bysantinerna och morer som en viktig handelsplats ned genom historien. Denna mångsidiga gobeläng finns nu att beskåda i de många museer, katedraler och slott i Mallorca.

Om du vill utforska den lokala kulturen, föreslår vi på väg till närliggande Palma för att besöka den lokala marknaden och de olika festivaler som hålls under hela året. En av de äldsta festivalerna i Europa hålls i december i Palma för att fira ankomst av trupper Jaume I Erövraren. I juli äger festivalen Isladencanta plats som är en årlig musikfestival som täcker de huvudsakliga genrer inklusive rock och pop och har några av Europas bästa DJs.

Partiet ande är inte bara begränsat till öns huvudstad dock Cala Millor har en utmärkt fyra dagars festival som hålls varje år i augusti som är väl värt resan.

För ungdomar

Nattlivet på Illetas helgdagar är ganska sophisicated men främst hotell baserat. Till skillnad från El Arenal , är Illetas inte full av barer öppet till gryningen men det finns ett fåtal barer där du kan få en drink för att varva ner efter en dag på stranden. Den enda nattklubb på orten kallas Virtual Club som öppnades 2003 i den naturliga grottorna i Illetas. Observera att detta är en mycket exklusiv klubb som består av en nattklubb, restaurang och cocktailbar. De som vill ha en lugn måltid bör bege dig till några restauranger på erbjudande där du kan prova lokala delikatesser och har en avkopplande drink.

Om det är en natt av festande som du vill då stället att vara är Santa Ponsa .

Boka din semester redan idag!

Illetas är det perfekta resmålet för den som söker ett mer exklusivt Mallorca semester som hotellen tenderar att vara av högre kvalitet, de flesta är 4-stjärniga betyg och uppåt. Om du beger dig ut på orten, det finns gott om attraktioner som erbjuds i närliggande städer och enkel tillgång till Palma, har du det bästa av stranden och kultur på kran.

På stranden är erbjuder fantastiska på flyg och hotell i Mallorca året runt. För att boka din skräddarsydda semester i Illetas, använda vår live-bokningssystem för att kombinera flyg och boende. Dröj inte, är din semester bara några klick bort!