Resor till Calas De Mallorca

Semester Calas De Mallorca

Läs mer om Calas De Mallorca

Calas De Mallorca är en populär turistort beläget cirka 70 km från huvudstaden Palma. Den här lugna staden är belägen på Mallorcas vackra östkust, och passar perfekt för en veckas uppladdning av batterierna. De som vill kommer även att ha det enkelt att utforska östkusten, då städerna ligger hyfsat nära varandra. Calas De Mallorca har varit på topplistan för resenärer av alla slag sedan 60-talet, så boka din resa hit och upptäck varför!

Vädret i Calas De Mallorca

På Mallorca stiger ofta temperaturerna upp mot 30 grader under högsäsongen juni – augusti. Värmen håller ofta i sig här in i oktober, så för de som hellre håller sig undan de värsta folkmassorna och de hetaste månaderna rekommenderas den tidiga hösten eller sena våren.

Stränderna i Calas De Mallorca

Mallorca vida känt för sitt vackra turkosa hav, och i Calas De Mallorca är det inget undantag. I Calas De Mallorca ligger den tvådelade stranden Cala Domingo vackert beläget i den södra delen av staden. Cala Domingo är omgiven av blommande grönska och klippor, och stranden i sig är finkornig och sammetslen. Under högsäsong är den här stranden populär bland familjer, då vattnet är långgrunt och vågorna är näst intill icke-existerande. Om du däremot befinner dig i den norra delen av staden kan du besöka den skyddade bukten Cala Antena.

Mat och dryck

När det gäller mat och dryck generellt på Mallorca är det en riktig fröjd för den matintresserade att utforska allt som den här ön har att erbjuda. Traditionellt sett ses det mallorkinska köket som ”fattigt”, men i mallorkinsk kokkonst läggs fokuset på att förhöja smakupplevelsen utan att förändra råvaran alltför mycket. En rekommenderad rätt är Panades - Mallorcas svar på ”Empanadas”, eller köttpajer. Dessa är populära kring påsk men går ofta att hittas på de flesta bagerier. Pajerna fylls ofta med fräst lök, lamm, bacon, ärtor och paprika.

Att se och göra

Från Calas De Mallorca kan du enkelt utforska östkusten och bland annat besöka de omtyckta städerna Porto Cristo och Calas De Romantica. Den näst största staden på ön, Manacor, ligger endast en 20 minuters bilfärd från Calas De Mallorca. Och det var här Mallorcas industriella revolutions startade. Calas De Mallorca själv är en mycket mysig och lugn stad, så för de som gillar att ta det lugnt men fortfarande ha närhet till liv och rörelse passar den perfekt.

Kort fakta om:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Katalanska och spanska

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan