Resor till Cala Bona

Semester Cala Bona

Läs mer om Cala Bona

De som vill ha en avkopplande semester utan stressiga vardagen kommer att älska enkelheten i den nyligen föryngrade fiskeby i Cala Bona. Inte avsiktligt byggd turistort, har denna by anpassat för att tillgodose de angelägna om semester på Mallorca , men är fortfarande en av de lugnare orter på ön.

Belägen på östkusten och i närheten av Cala Millor , har orten några fantastiska stränder och ett fantastiskt landskap. De som älskar sightseeing kommer att finna denna utväg perfekt men för den som söker en mer aktiv semester med massor av sevärdheter, kan detta inte vara semester för dig.

Men om det är sol, sand och hav som du vill ha för din bryta med din familj, sedan Cala Bona semester är idealiska!

Visa resmål på kartan

Väder

Som väntat på Mallorca, sommarmånaderna är mest lämpade för soldyrkare som vill komma hem från sin semester med en gyllene solbränna. Solkräm kommer definitivt att behövas när temperaturen når sträcker sig från mitten av 20-talet till 30 ° Celsius och över.

I jämförelse, vintern månadens temperaturen är ungefär hälften. Hösten och vintern har en del oväntade regn men oftast är vädret fortfarande ganska bra och är fortfarande bra för en strand semester i Balearerna med vänner och familj .

jan 13ºC
feb 15ºC
mars 127ºC
april 18ºC
maj 21ºC
juni 24ºC
juli 27ºC
aug 27ºC
sept 25ºC
okt 20ºC
nov 16ºC
dec 13ºC

Natur

En färgstark hamn och vackra stränder är i fokus punkterna i denna utväg. Följ de smala gatorna i fiskeläget och tar tid att blicka undrande på den fantastiska hamnen. Stränderna är huvudattraktionen här som de långa sandstränderna är idealiska för barn och de som vill fylla på sin solbränna.

De som inte vill luta sig tillbaka och slappna hittar Drach Caves attraktiva och de verkligen visar i naturen i denna semester ön. Vart du än går kommer du att välkomnas av landskap som bokstavligen tar andan ur dig.

Sport & dykning

Båtutflykter är mycket populärt i området, särskilt dem som erbjuder båtar med glasbotten som färdas längs den östra kusten av Cala Bona. Dessa båtar är moderna och har oftast barer ombord så kan du antingen koppla av med en öl eller ett glas vin eller alternativt om kaptenen erbjudanden, stiga av och ta ett dopp i det varma havet!

Sightseeing entusiaster på semester till Cala Bona kommer att njuta av den spektakulära stalagmiter och stalaktiter av de närliggande grottorna i Drach, som erbjuder inte bara fantastisk natur, men också perfekt för dem som älskar att fotografera. För barnen, varför inte bege dig till Cala Millor safari parken eller fantasi parken utomhus lekplats. Den veckovisa marknaden i Son Servera inte får missa för den som vill fynda!

Sevärdheter & kultur

Denna resort har lyckats behålla sin individualitet och inte följa i fotspåren av en massa kommersiella semesterorter. Cala Bona är fortfarande en favorit med brittiska semesterfirare på grund av det traditionella känsla och avkopplande atmosfär.

Det finns inga festivaler i Cala Bona sig men om du reser till den närbelägna turistorten Cala Millor då det finns mer att hitta och njuta. Turism vecka äger rum under sista veckan i september, som har ett antal idrottstävlingar, konserter och en färgsprakande parad av flottar som går genom staden. Om du besöker på semester i oktober, missa inte den Bahia de Cala Millor som lockar över 50 varmluftsballonger från hela Europa. Glöm inte kameran!

Den veckovisa marknaden i Son Servera inte bör missa och efter en hård dags shopping, varför inte bege dig till en restaurang och prova lokala delikatesser såsom paella och köttiga grytor.

För ungdomar

Räkna inte med ett livligt nattliv på Cala Bona helgdagar eftersom det bara finns ett fåtal barer, men det finns gott om restauranger där du kan smaka på lokala delikatesser. Det finns ett urval av snabbmatsrestauranger med kinesiska, italienska och indiska rätter. Den som vill smaka den lokala maten borde prova ett antal lokala menyer som erbjuder färsk fisk som fångas dagligen, men vissa kan vara dyrt.

För dem som bara vill drinkar, det finns ett antal brittiska barer i närheten Cala Millor men underhållning tenderar att vara centrerad på hotell och tystare barer. Om det är en natt av klubbverksamhet som du vill så ska du bege dig ut i Santa Ponsa och Magaluf , som båda är kända som part orter.

Boka din semester redan idag!

Om du vill bort huvudet från kommersiella destinationer sedan Cala Bona semester är perfekt för dig. Skapa din egen skräddarsydda semester i Cala Bona genom att kombinera flyg och hotell med hjälp av våra live bokningssystem. Kom igång nu - missa inte den bästa för din semester!