Resor till Cala Bona

Semester Cala Bona

Läs mer om Cala Bona

Om du är en av de som helst håller sig undan de allra största turistorterna och hellre upplever lokallivet kan vi tipsa om staden Cala Bona. Den här staden var från början inte bygd för turism, utan har anpassats för de som suktar efter sol och bad, utan att ha förlorat sin traditionella charm. Den här orten är perfekt för de som vill ha lugn och ro på sin semester, med närhet till större, livligare orter.

Vädret i Cala Bona

Som väntat på Mallorca så är sommarmånaderna perfekta för soldyrkare och badälskare. Under juli – augusti kan temperaturerna nå så högt som 25 – 30 grader. Vintermånaderna kan vara något kyliga, så för en ideal solresa rekommenderas maj - september

Stränderna i Cala Bona

Huvudstranden i Cala Bona är finkornig, ljus och sträcker sig cirka 300 meter. Här finns mycket utrymme för handduken då den även är 40 meter bred. Tack vare sitt centrala läge finns också många barer och restauranger utspridda längs strandpromenaden.

Mat och dryck

Det mallorkinska köket är smakrikt och kryddigt. Tack vare närheten till havet går det ingen brist på skaldjur eller fisk på Mallorca, vilket syns tydligt i kokkonsten. I Cala Bona finns massor med mysiga, genuina restauranger som specialiserar sig på traditionella rätter. En rätt man inte får missa är Mallorcas svar på den franska rätten Ratatouille – Tumbet! Här skärs potatis, zucchini, aubergine och paprika i tunna skivor för att sedan tillagas i ugn med tomatsås och vitlök. Tumbet går att hitta på de allra flesta restauranger runtom på ön. Besök restaurangen ’Tià Jass’ för riktigt goda skaldjursrätter.

Att se och göra

De definitiva huvudpunkterna i Cala Bona är en stor, färggrann hamn och de vackra stränderna. Följ de smala gatorna in i den gamla fiskebyn och ta dig tiden att uppleva vardagslivet och den lokala kulturen genom att besöka något av de familjeägda bagerierna eller butikerna. För de som är ute efter en heldags badande eller att snygga till brännan så rekommenderas ett besök till den långa, mycket familjevänliga sandstranden.

För dig som hellre håller sig aktiv kan vi tipsa om ett besök till de fascinerande grottorna ”Drach Caves” som ligger en 16 minuters bilfärd söderut, utanför staden Porto Cristo. Väl inne kan du se unika droppstensformationer och lämningar från forna civilisationer.

Kort fakta om Cala Bona:

Tidsskillnad:

Ingen skillnad

Officiellt språk:

Katalanska och spanska

Folkmängd:

Cirka 1 100 invånare

Valuta:

Euro

Visa resmål på kartan