Resor till Male

Semester Male

Läs mer om Male

Beläget på den större Kaafu-atollen så ligger Malé, huvudstaden på Maldiverna. Malé är ungefär 1.7 kilometer långt, 2 kilometer brett och här bor cirka 142 000 invånare. Som den kulturella handelsmittpunkten på Maldiverna så kan du förvänta dig att hitta vackra, färgglada byggnader, intressanta historiska arv och en enorm marknad där nyfångad fisk och färsk frukt säljs.

Vädret i Malé

Vädret i Malé och runtom på de andra atollerna är hyfsat jämnt året om. Dagstemperaturen ligger på cirka 26 – 32 grader, och i vattnet kan du förvänta dig minst 27 grader. Luftfuktigheten ligger oftast runt 80 %.

Stränderna i Malé

Artificial Beach

Artificial Beach är en konstgjord strand som ligger mitt I Malé. Den är liten, men väldigt vacker och populär bland lokalbefolkningen. Vattnet är långgrunt och en bit från land är vågbrytare uppsatta, så för er som letar efter en barnvänlig strand är Artificial Beach definitivt idealt.

Villingili Beach

10 minuter från Malé ligger ön Villingili. Denna lilla ö är mycket grön och frodig, och i horisonten ser man även Malés stadslinje. Stränderna här är kritvita och sammetslena, och havet är som alltid perfekt turkost. Färjorna från Malé går mycket regelbundet, så besök denna lilla juvel för en riktigt avslappnande eftermiddag i solen.

Hulhumale Beach

Hulhumale ligger bara någon kilometer nordöst om Malé. Denna ö är helt och hållet byggd av människor, och stranden här är oklanderlig. Det finns många mysiga caféer och strandbutiker här som hyr ut utrustning till bland annat dykning och snorkling.

Mat och dryck

Bis Keemiyaa

En vanligt förekommande godbit du kommer att hitta på marknader runtom i Malé är Bis Keemiyaa, eller degknyten med tonfisk och ägg. Knytena bakas med smördeg, och fylls sedan med en blandning av tonfisk, ägg och chili för att sedan friteras. Mums!

Boshi mashuni

För en lite lättare rätt är ett tips att prova på denna fräscha sallad. Den innehåller kokosnöt, lök och bananblommor, och kryddas sedan med lime, chili, lök, gurkmeja och salt. Perfekt att avnjuta en solig eftermiddag.

Raa

Raa är en dryck som framställs av palm, och ibland låts fermenteras. Detta resulterar i en slags toddy med låg alkoholprocent. Alkohol är inte så populärt på Maldiverna, så utanför hotell och resorter kan det vara svårt att hitta drycker med högre alkoholprocent.

Att se och göra

Moskén Hukuru Miskiy

Hukuru Miskiy eller den gamla fredagsmoskéen är en av de äldsta och mest utsmyckade moskéerna i Malé. Den byggdes år 1658, och är för det mesta byggd av stenliknande korall. Hukuru Miskiy är satt på UNESCO’s lista för världsarv och är definitivt värt ett besök.

Båttur

Som hem till Maldivernas största hamn så går färjor och motorbåtar för en billig peng regelbundet ut till de mindre städerna. Passa på att besöka någon av de närliggande öarna för att uppleva allt som varje enskild atoll har att erbjuda.

Marknaden

I Malé finns en enorm matmarknad där du hittar färsk frukt av alla dess slag, nyfångad fisk, kläder och souvenirer i mängder. Hit kommer lokalbefolkningen för att både sälja och köpa varor, och du kommer alltid kunna förvänta dig liv och rörelse här dagen lång.

Kort fakta om Malé:

Tidsskillnad:

Svensk tid + 4 timmar

Officiellt språk:

Divehi

Folkmängd:

142 909 invånare

Valuta:

Maldivisk Rufiyaa

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Male