Resor till Machico

Semester Machico

Läs mer om Machico

Enligt legenden Madeiras näst stad, Machico, tar sitt namn från en 14: e århundradet engelsk köpman vid namn Robert Machin. Machin och hans aristokratiska älskarinna Anne d'Arfet rymt och åkte till Portugal men var ur kurs och skeppsbrutna på Madeira. Paret dog och begravdes på platsen för staden, och berättelsen inspirerade de första portugisiska upptäckare att söka på ön. I 1451 Machico blev Madeiras första bosättningen, och var huvudstad i öns östra tills förening med Funchal och resten av ön.

Idag är staden en idyllisk destination för Madeira semester , belägen i ett naturskönt, omgivet av frodig terrasserade sluttningar och en trevlig strandpromenad. Madeiras underbart klimat konstant sol och varma Atlanten gör Machico semester perfekt när som helst på året. Öns flygplats är bara tio minuters bilresa bort, så staden är lätt att lära, och på stranden är de bästa erbjudandena på Machico helgdagar för din bekvämlighet. Om du planerar en semester i Madeira, gör Machico en utmärkt bas för att utforska denna ö paradis!

Visa resmål på kartan

Väder

Machico, liksom resten av Madeira, har ett underbart subtropiskt klimat på grund av dess läge och bergiga landskap. Solen skiner hela året och temperaturen varierar från lägst 16 ° C på vintern till ca 25 grader Celsius på sommaren. Utanför sommaren ska du förvänta dig några regn, men dessa duschar sällan särskilt länge. Det spelar ingen roll när du vill ta din Machico semester, kommer solen att vänta på din ankomst.

jan 16ºC
feb 16ºC
mars 16ºC
april 17ºC
maj 19ºC
juni 21ºC
juli 22ºC
aug 23ºC
sept 23ºC
okt 21ºC
nov 19ºC
dec 18ºC

Natur

Machico ligger i spektakulära omgivningar, med frodiga, terrasserade bananplantage sluttar ner till ett fantastiskt vackra vik. Strandpromenaden med utsikt över en stenstrand, vid lågvatten en remsa av sand avslöjas som är perfekt för sol och bad. Tvärs över viken i andra änden av staden är Mariner och Forte de Sao Joao Baptista, som byggdes 1708 för att försvara mot piratattacker.

Öster om staden är Pico do facho, en 320 topp uppkallad efter fyren (facho) som var tänd här för att varna för pirater. Härifrån är det fantastisk utsikt över staden och ut över Atlanten.

Sport & dykning

Centrum av Machico är fokuserad på Largo Dr Antonio Jardim d'Oliviera, en kullerstensbelagda torget, vars norra sidan domineras av Igreja Matriz. I kyrkan finns några fina Manueline murverk och ett målat tak. På andra sidan av floden Machico är Capela dos Milagres (Chapel of the Miracles), uppenbarligen byggda över gravar av Robert Machin och Anne d'Arfet. Översvämningar förstörde den ursprungliga 15: e århundradet kyrka, som ersattes av dagens struktur som är från 1815.

Nära till kyrkan är en gammaldags område fiskarnas hus och en tyst, skuggad ruta och där du kan koppla av och njuta typiskt avslappnad livsstil. Det finns ingen brist på saker att se och göra på semester till Machico.

Sevärdheter & kultur

Den sista söndagen i augusti är det Festa do Santissimo Sacramento (Festival av den heliga sakramentet) i Machico, en karneval stil procession genom staden som slutar med en enorm brasa på platsen för den gamla fyren på Pico do facho.

När översvämningar förstörde den ursprungliga kyrkan i Chapel of Miracles en träkrucifix spolades ut i havet, men var "mirakulöst" hittades av en förbipasserande båt. Detta mirakel är markerad med en torchlit procession den 8 oktober varje år och helgdag dagen efter.

För ungdomar

Det finns många sätt att tillbringa en kväll på semester i Machico, med ett urval av caféer och restauranger att njuta av en måltid. O Casco serverar god mat till rimliga priser, medan Bar Azul centrala da Cidre är en traditionell stil bar. Det finns ett diskotek i staden, La Barca Discoteca, som håller öppet sent på helgerna men behåller en kyld och vänlig atmosfär. Gör kort resa söderut till Garajau för en annan inställning på natten.

Boka din semester redan idag!

Välj att koppla av och koppla av med Machico semester, i en vacker plats på "Garden Island". Med bra väder året om en Machico semester är idylliskt som helst.

On The Beach har fantastiska erbjudanden på semester, och du kan använda vår live online system för att kombinera flyg och boende för en skräddarsydd semester, så boka nu för en perfekt semester i underbara Machico!