Resor till Garajau

Semester Garajau

Läs mer om Garajau

Garajau är en pittoresk by och semesterort på Madeiras soliga sydöstra kust. Den varma Atlanten utanför kusten ingår ett marint reservat, och den vackra semi-tropiskt klimat gör Garajau semester idyll. Kurade runt en stenig udde orten är väl serveras med kaféer, restauranger, affärer och ett stort hotell. Den södra kusten motorvägen gör det lätt åtkomlig från Funchal, öns huvudstad i öster, och Machico, Madeira andra staden i väster. Öns flygplats är nära, bra förbindelser med motorvägen, så det är lätt att komma till.

På stranden har de bästa erbjudandena på flyg och boende för din Garajau semester, vilket gör det enkelt för dig att njuta av denna härliga hörn av Madeira !

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Garajau

Väder

Garajau har ett underbart subtropiskt klimat på grund av sitt läge och det bergiga landskapet, och eftersom den ligger på sydkusten den får mer sol än andra delar av ön. Det är soligt hela året, med temperaturer som sträcker sig från som lägst 16 grader Celsius under vintern till ca 25 grader Celsius på sommaren. Utanför sommaren ska du förvänta dig några regn, men dessa duschar sällan särskilt länge.

jan 16ºC
feb 16ºC
mars 17ºC
april 17ºC
maj 19ºC
juni 21ºC
juli 22ºC
aug 23ºC
sept 23ºC
okt 21ºC
nov 19ºC
dec 18ºC

Natur

Hisnande klippor, med en fantastisk utsikt och stora landskap för promenader, dominerar Garajau landskap. Inland terrängen är bergigt och täckt av rik vegetation. Den närliggande byn Camacha är värt ett besök, uppflugen på en kulle bland vide plantager, och hem till Wicker-vävning industrin.

Sport & dykning

Det finns ingen brist på saker att se och göra på Garajau semester. Utanför kusten i Garajau är ett marint reservat, det Reserva Natural Parcial göra Garajau, som sträcker sig från högvatten linjen till ett djup av 50 meter. I grannorten på Canico de Baixo det är möjligt att hyra snorkling utrustning eller åka på en dykning resa för att utforska havets naturliga underverk.

Uppe på toppen Garajau spektakulära klippor är en staty av Kristus, en mindre version av de som står över Rio och Lissabon. Det finns picknickbord och det är ett bra ställe att besöka bara för utsikten över Funchal och ut över Atlanten. För en liten utflykt kan du bege dig till närliggande Canico att kolla in stadens barockkyrkan.

Sevärdheter & kultur

Medan de flesta av Garajau kulturella underhållning är uppbyggd kring kvällar på byns största hotell, Funchal och Machico är bekvämt att ta sig till, så du kan njuta av både städer "kulturevenemang. I februari eller mars varje år Funchal värd ett av Europas största karnevaler, en Rio-stil parad och helgen lång fest.

Funchals nyår firandet har fått ett rykte som några av de bästa i världen, med ett enormt fyrverkeri vid midnatt. I Machico, under tiden, är det den sista söndagen i augusti att staden sätter på en karneval, gör kulminerar med en stor eld på stadens gamla fyr på Pico facho.

För ungdomar

Nattlivet på Garajau helgdagar är typiskt för Madeira, avslappnade och lugna, perfekt för romantik eller helt enkelt kylning-out. Det finns ett urval av restauranger, inklusive Vista Mar, som har en bra meny och fantastisk utsikt ut över havet, som namnet antyder. Den främsta hotell, Dom Pedro Garajau, värd underhållning på kvällarna som pianister och traditionella evenemang folk.

För en något livligare kväll under din semester till Garajau kan du bege dig till Machico eller Funchal, men många semesterfirare som kommer till Garajau nöjer sig med att koppla av i den fridfulla atmosfären.

Boka din semester redan idag!

Garajau är en idyllisk plats för en Madeira semester, en fridfull by och semesterort ligger i vacker natur. På stranden har fantastiska erbjudanden och du kan använda vår live bokningssystem online för att hitta flyg och boende, anpassat skapa en semester som passar dina behov, så boka nu för en perfekt semester i Garajau!