Resor till Funchal

Semester Funchal

Läs mer om Funchal

Funchal är Madeiras huvudstad, en fascinerande stad som ligger i en fantastisk naturhamn med utsikt över Atlanten. Det är en idyllisk destination, perfekt för par, familjer och dem som vill koppla av i en avspänd atmosfär på Madeira helgdagar .

Lush bergen klättra bakom staden, vilket ger en varm, skyddad klimat som först lockade nybyggare. Joao Goncalves Zarco etablerade först stad i 1421, och kung Manuel I fick stadsrättigheter i 1508. Namnet Funchal valdes på grund av överflödet av fänkål ("funcho" på portugisiska) som växte där. Staden blomstrade som frakt post, och har varit öns huvudstad för fem århundraden.

Idag är Funchal är en modern stad som fortfarande har kvar sin gamla världen storhet, särskilt i den historiska stadskärnan och gamla kvarter. Havet och hamnen är naturliga attraktioner för människor på semester till Funchal, och väster om staden ligger hotellet zonen. Det finns massor att hålla dig sysselsatt på Funchal semester, kan du spendera förmodligen en hel semester utforska staden, men som tur resten av ön är lätt att nå härifrån så det är en perfekt bas för en Madeira semester.

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Funchal

Väder

Madeira har ett underbart subtropiskt klimat på grund av dess läge och bergiga landskap. Funchals skyddade viken ger staden speciellt fint väder. Solen skiner hela året och temperaturen varierar från lägst 16 ° C på vintern till ca 25 grader Celsius på sommaren. Utanför sommaren ska du förvänta dig några regn, men dessa duschar sällan länge.

jan 17ºC
feb 17ºC
mars 17ºC
april 18ºC
maj 19ºC
juni 21ºC
juli 23ºC
aug 24ºC
sept 23ºC
okt 22ºC
nov 20ºC
dec 18ºC

Natur

Funchal ligger i ett magnifikt läge, en naturlig amfiteater som svänger runt en vacker bukt. Havet, Avenida do Mar, bildar en halvmåne runt hamnen med caféer och restauranger med utsikt mot Atlanten, och en småbåtshamn där man kan ta båtturer till de andra öarna i Madeiras skärgård. Bergen brant stigning bort bakom staden, täckt av frodig vegetation.

Missa inte den linbana som går från öster om staden upp till bergsbyn Monte, som ger besökarna på semester till Funchal spektakulära vyer och möjlighet att åka tillbaka på ett spännande torr rodelbana. Goda vägförbindelser länk Funchal Machico, öarna andra staden, och Canico är en stor stopp-off på vägen.

Sport & dykning

Funchal har en mängd sevärdheter i en relativt liten yta, de flesta platser kan nås till fots och strosa genom de stenlagda branta gatorna är förmodligen det bästa sättet att uppleva staden. SE, Funchals katedral, byggdes mellan 1485 och 1514 och är ett måste för alla besökare, liksom den religiösa konstsamling inrymt i Museu de Arte Sacra. Praça do Municipio är ett attraktivt torg med svart och vit beläggning och stadens kommunala centrum. Den Mercado dos Lavaradores är en saluhall där blomma odlare, bönder och fiskare få sina varor från hela ön och bör inte missas!

Ingen semester i Funchal skulle vara komplett utan en plats för vinprovning. För en smak av det kända Madeira vinet huvudet till Old Blandy s Wine Lodge, det äldsta lodge på ön. Madeira är känd som en trädgård ön, och Funchals botaniska trädgårdar är en vallfärdsort för blomsterälskare, med blommor från hela världen på showen. Med så mycket att se och göra, du kommer tillbaka från din föryngrad Funchal semester och med några stora tryckknappar.

Sevärdheter & kultur

Staden är Madeiras kulturellt centrum med en fullspäckad kalender med evenemang och festivaler, så det finns alltid mycket att göra på Funchal semester. Funchal Carnival äger rum i februari eller mars varje år och har utvecklats till en av Europas största. Festligheter täcker en hel helg med höjdpunkten är Rio stil parad på lördagskvällen. I april eller maj Festa da Flor är en tredagars Blomsterfestival som ser staden vimlar av vackra blommor. 24 juni är St Johns Day, med butiksägare som markerar dagen genom att bygga mock altare.

September ser Madeira Wine Festival med speciella och utställningar i staden. Nyårsfirandet i Funchal har fått ett rykte som några av de bästa i världen, med ett enormt fyrverkeri på tolvslaget, traditionellt tillsammans med ett glas fin champagne.

För ungdomar

Funchal nattliv är mer varierat än resten av ön, på grund av stadens storlek, men är fortfarande mer inriktad på en lugn atmosfär. Det finns ett stort utbud av kaféer och restauranger att njuta av en romantisk måltid, och massor av bra barer att njuta av en kvällsdrink, inklusive den milda, jazziga Cafe de Museu. Det finns flera klubbar i staden, med Clube A förmodligen den mest attraktiva och vänligaste.

Boka din semester redan idag!

Funchal är en mycket tilltalande stad, en perfekt bas för din resa till Madeira. On The Beach har de bästa erbjudandena och du kan hitta flyg och boende på vår live-online-system, för att skapa helgdagar skräddarsydda för dina behov. Boka nu för fantastiska semester i Funchal idag!