Resor till Madeira

Semester Madeira

Läs mer om Madeira

Madeira är en härlig trädgård ö, ett subtropiskt paradis bildas från vulkaner, berömd för vin, blommor och vackra väder. 600km utanför Marocko och 1000 km från Lissabon, denna portugisiska utpost solar sig i varma Atlanten vatten. Den dramatiska naturliga skönheten av ön, rik på blommor och bladverk, tilltalar vandrare, botaniker och sol arbetssökande lika.

Konsekvent sol och dagstemperaturer göra Madeira semester perfekt när som helst på året, och det är bra för par, familjer och de som bara vill ha en avkopplande paus. För en idyllisk Madeira semester, låt On The Beach hitta de bästa erbjudandena på flyg och boende, så att du kan se fram emot charmen i denna förtrollande ö!

Visa resmål på kartan

Väder

Madeira har ett underbart klimat med varma sol och milda temperaturer under hela året. Peak tid är över nyår, och dagstemperaturer under vinterhalvåret ligga kring 20 grader Celsius. Vår och höst är behagligt mild och lite fuktigt med regn utfodring öns rika växtlighet.

Sommartemperaturer klättra till omkring 24 grader Celsius, den södra delen av ön blir varmt och soligt särskilt runt huvudstaden Funchal . Den "Leste" är en ostlig vind som blåser från Sahara under några dagar varje sommar, skjuta barometern upp till 33 ° Celsius.

jan 14ºC
feb 14ºC
mars 18ºC
april 22ºC
maj 25ºC
juni 27ºC
juli 28ºC
aug 28ºC
sept 25ºC
okt 23ºC
nov 19ºC
dec 16ºC

Sport & dykning

Madeira semester skryta med en mängd sevärdheter från hisnande landskap, historiska städer och vacker natur. Funchal är öns historiska huvudstad och enda stad av betydande storlek, med många museer, butiker, restauranger, botaniska trädgårdar och en katedral bland sevärdheter att besöka. Att prova några av Madeiras världsberömda viner huvudet till Old Blandy Wine Lodge i staden, den äldsta lodge på ön. Det finns mycket mer att hålla dig sysselsatt i Funchal, och det är en bra bas för Madeira helgdagar eftersom härifrån de flesta platser är lätta att nå. Öster om Funchal är staden Canico med sin imponerande barock kyrka och centrala torg.

Monte är en kulle stad i öns nordöstra med grönskande trädgårdar, en helig kyrka och häpnadsväckande utsikt. Här kan du åka i en flätad korg ner de traditionella Monte Toboggan rida. I sydost, bland bananplantager, är den historiska staden Machico, som var den första platsen på ön att koloniseras. Det finns många lugna, orörda byar att utforska på din semester till Madeira som den pittoreska fiskeläget i Camara de Lobos, som var en favorit tillhåll för Winston Churchill.

Sevärdheter & kultur

Madeira har en hektisk kulturella kalender med evenemang och festivaler under året, några har blivit turistattraktioner i sin egen rätt. Det finns många religiösa högtider, framför allt helgerna, som normalt slutar i sång och dans. Funchal Carnival äger rum i februari eller mars varje år och har utvecklats till en av Europas största. Festligheter täcker en hel helg med höjdpunkten är Rio stil parad på lördagskvällen. Även i Funchal, i april eller maj, är det Festa da Flor, ett tredagars Blomsterfestival som ser staden vimlar av vackra blommor.

Madeira Wine Festival markerar druvskörden med evenemang över hela ön, inklusive barfota vin trampar och, naturligtvis, många goda viner att prova. Nyårsfirandet i Funchal har fått ett rykte som några av de bästa i världen, med ett enormt fyrverkeri på tolvslaget, tillsammans med ett glas fin champagne.

För ungdomar

Madeiras nattliv är lugn och stillsam, medan det finns några klubbar de flesta människor på Madeira helgdagar är glada att tillbringa en kväll i en av de många fina restauranger, kaféer och barer. Funchal har massor av bra ställen att äta och dricka inklusive höften Cafe do Museu och Apolo restaurang som har en utmärkt fisk och skaldjur meny.

Staden Canico har ett urval av bra restauranger som t.ex. Atlantis som även serverar fantastiska fiskrätter. I nästan varje by finns en bar ett café där du kan koppla den avslappnade atmosfär som kännetecknar en semester på Madeira.

Boka din semester redan idag!

En semester på Madeira är en semester i paradiset, en grön pärla av en ö med färgsprakande växtlighet, vackra berg, vackra klimat och lugn atmosfär. On The Beach har de bästa erbjudandena på Madeira semester, och för enkelhetens du kan använda vår live online-bokningssystem för att hitta flyg och boende, så att din vistelse kommer att anpassas efter dina behov. Alla öns skönhet är väntar på dig, så boka nu för en perfekt semester på Madeira.

Populära semesterorter

Canico

Canico

På Madeiras soliga och välmående södra kust ligger 10 km öster om huvudstaden Funchal de rika staden Canico. Innan öns enande staden satt på gränsen m…

Läs mer

Funchal

Funchal

Funchal är Madeiras huvudstad, en fascinerande stad som ligger i en fantastisk naturhamn med utsikt över Atlanten. Det är en idyllisk destination, per…

Läs mer

Garajau

Garajau

Garajau är en pittoresk by och semesterort på Madeiras soliga sydöstra kust. Den varma Atlanten utanför kusten ingår ett marint reservat, och den vack…

Läs mer

Machico

Machico

Enligt legenden Madeiras näst stad, Machico, tar sitt namn från en 14: e århundradet engelsk köpman vid namn Robert Machin. Machin och hans aristokrat…

Läs mer