Resor till Kuba

Semester Cuba

Läs mer om Kuba

Kuba är den part huvudstad i Karibien, med ett nattliv som ingen annanstans. Men det är inte att säga att det är enda parti älskare som tycker Kuba semester. I själva verket finns det något för alla på semester på Kuba. Som med alla karibiska öarna , stränderna är en dröm och solen alltid skiner. På Kuba musiken är beroendeframkallande, maten är utsökt och historien är fascinerande. Om det är en kul-packade, full-of-life semester du är ute efter, unna dig en härlig semester på Kuba!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Kuba

Väder

På Kuba semester kan du räkna med typiska karibiska väder. Temperaturen är hög under hela året så se till att packa massor av ljus och andas kläder. Den våta Säsongen sträcker sig från maj till oktober och vara noga med att inte besöka under september och oktober, vilket är den orkansäsongen! De mest populära tiden att besöka är mellan januari och maj så räkna med att vara upptagen om du väljer dessa månader för din Kuba semester.

jan 25ºC
feb 26ºC
mars 27ºC
april 29ºC
maj 30ºC
juni 30ºC
juli 31ºC
aug 31ºC
sept 31ºC
okt 29ºC
nov 27ºC
dec 26ºC

Natur

Stränderna på Kuba är världsberömda, främst för de fascinerande livet i havet som lever i varma vatten precis utanför. Multi-färgade, exotiska fiskar överflöd i det vackra blå vattnet i Karibien. Två av de mest populära stränderna är Cayo Coco och Playa Ancon där solbadare på semester på Kuba flock på daglig basis för att njuta av solen och njuta av den karibiska livsstilen.

Sport & dykning

Det finns så många saker att se och göra på Kuba semester så du är säker på att hitta något att glädja alla, oavsett om du är på en familjesemester , en romantisk semester eller på egen hand . Prova Acuario Nacional, en stor akvarium fullt av fascinerande fiskarter, eller få en glimt av kubansk historia med ett besök på Capitolio Nacional. Det byggdes som bostad för den kubanska senaten och representanthuset i 1929 och är ett fint exempel Kubas utsökt arkitektur.

Och vad semestern skulle vara komplett utan en plats för shopping? Kuba har ett stort utbud av butiker, från designerbutiker till fantastiska marknader och små hantverksbutiker där du kan köpa original smycken och bra presenter att ta hem till vänner och familj.

Sevärdheter & kultur

Mycket av arkitekturen i Kuba går tillbaka till 18th century. Ett av de mest fantastiska exemplen på denna arkitektur är basilikan Menor de San Francisco de Asis, ett vackert gammalt kloster som nu används som kyrka och museum. Den byggdes 1734 och lockar mängder av turister på semester på Kuba så se till att du kommer dit tidigt.

Om det är kultur du är ute efter, Kuba semester mer än levererar. Som med alla de västindiska öarna, karnevaler är en stor händelse i Kuba. Karnevalen de la Habana i slutet av juli är en färgsprakande affär med gatumusikanter, processioner, musik, mat och dräkter. Carnavales Santiago Espirituano sker också i juli med flöten och dans och till synes oändliga tillgången på mat och öl!

För ungdomar

Hemma i Kuba Libre är Kuba nattliv bland de bästa i Karibien, ingen vet hur man festar som kubanerna. Det är inte konstigt då än det finns massor av klubbar, barer och restauranger att välja på men om det finns en sak de alla har gemensamt är det dans. Du kan inte åka på semester till Kuba utan att dansa! Du behöver inte ens vara bra på det - det handlar om det roliga!

Om du hellre vill prova på musik utan att behöva gå upp och dansa, prova Montserrate bar där musikerna kommer att vara mer än gärna spelar du några lokala låtar medan du luta dig tillbaka och njuta av underhållning från bekvämligheten och säkerheten av din plats. Det finns också gott om bra restauranger och caféer där du kan njuta av en utsökt måltid medan du njuter av den kubanska atmosfären och prova några lokala läckerheter.

Boka din semester redan idag!

Kuba är en fantastisk plats, fullmatat med färg och kultur och full av bra ställen att besöka och roliga saker att göra. Om du vill uppleva alla charmen och skönheten i denna fantastiska ö, kolla på stranden för några bra erbjudanden på billiga Kuba semester. Ta en titt idag och du kan njuta av solskenet på Kuba innan du vet det!

Populära semesterorter