Resor till Grenada

Semester Grenada

Läs mer om Grenada

Är du uttråkad av förutsägbart oförutsägbara vädret i Storbritannien? Vintrarna är kalla och våta, somrarna vått och blåsigt. Ibland vill man bara fly till ett tropiskt paradis för några mycket behöver vila och avkoppling? Tja varför inte du? Grenada är snabbt på att bli platsen att vara för avkoppling och avkoppling. Och det är inte svårt att förstå varför så många väljer den här ön för några sista minuten lugn. Med fantastiska stränder med vit sand och kristallklart vatten, massor att göra och bra nattliv Grenada semester är den lilla bit av paradiset du har drömt om!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Grenada

Väder

Tropiska paradis behöver himmelska väder, vilket är precis vad du får på semester till Grenada. Medeltemperaturen är 28 grader Celsius med härlig sol varje dag. Var varnade dock den regniga säsongen varar från juni till december så om ni vill undvika tunga duschar och boka dina billiga Grenada semester under första halvåret.

jan 29ºC
feb 29ºC
mars 29ºC
april 29ºC
maj 29ºC
juni 30ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 30ºC
okt 29ºC
nov 29ºC
dec 28ºC

Natur

Grenada är en vacker ö och landskapet återspeglar detta. Häpnadsväckande täta skogar och bananträd blanda med sagolika stränder. Djupblå vatten och vita sandstränder göra Grenada stränder några av de vackraste i hela Karibien. Dessa naturliga underverk är alla strövtåg semester i Grenada!

Sport & dykning

Det finns massor av saker att göra på semester i Grenada, är det enda problemet montera dem alla i. För en vacker dag ute besöka Bay Gardens, en tre hektar stor trädgård med tusentals vackra blommor och växter. Om du är en vatten bebis i hjärtat ta en promenad längs hamnen vid Fort George. Hamnområdet är enormt populär bland turister och är ett bra ställe att få en bit mat och ta en drink med utsikt över vattnet.

Om du är en vattensporter fan huvudet sedan ner till Sandy Island, en fantastisk strand som är populär bland snorklare. Och om du är ute efter en plats för kultur sedan bege dig till Carriacou museet som innehåller flera utställningar av historien på ön.

Sevärdheter & kultur

Det finns mycket för historia-älskare att utforska på semester i Grenada. En av de mest populära sevärdheter för den som vill lära sig mer om Caribbean historia är Leapers Hill. Denna kulle, som ligger strax norr om Sauteurs är platsen där Carib indianerna förstörde deras ras snarare än kapitulera till franska nybyggare i det 17th århundradet. Det är en oerhört viktig milstolpe och är populär bland besökare till ön.

Grenada värd flera festivaler varje år och, i sann karibiska stil, de är större och mer färgrik än du kan föreställa dig. Den Grenadian Carnival äger rum i juli eller augusti med levande musik, dräkter galore och läcker mat som erbjuds. Den 7 februari Grenada firar sin självständighet från Storbritannien med ceremonier, parader och även en mottagning på för generalguvernören.

Den roligaste festivalen för att se på din Grenada semester är National Dance Festival som deltar två gånger per år och ser barn från alla skolor deltar i ön dans-off.

För ungdomar

Om det finns en sak de karibiska kan göra sitt nattliv och Grenada är inget undantag. Om du är sugen dansa hela natten på Grenada semester, bege dig till Fantazia Disco. Öppet till de tidiga morgontimmarna den Fantazia Disco spelar en mix av reggae och Soca med pop och dans och alltid drar en stor publik. Om du sugen på en fläck av jazz så måste du göra din väg till Dodgy Dock Lounge Bar. Servering bra drinkar och smooth jazz musik Dodgy Dock Lounge Bar är en idealisk plats att gå för en chill out kväll.

Om det är någon sport du är ute efter på semester i Grenada så ska du få dig ner till Club Bananas. Inte bara kan du fånga alla de senaste sportevenemang på Club Bananas Du kan också skaffa dig en bra måltid. För levande musik, huvudet ner till De Big Fish, en stor restaurang som har levande musik och god mat.

Boka din semester redan idag!

Grenada semester är något som hela familjen kommer att njuta. Med roliga festivaler, elektriska nattliv, bra restauranger och givetvis härliga stränder är det svårt att hitta fel med ön. On The Beach har massor av fantastiska erbjudanden för billiga Grenada semester till bra priser. Om du lust att komma bort från suset trumman och njuter av en lycksalig semester så varför inte boka din semester i Grenada med On The Beach idag?