Semester Sosua

Läs mer om Sosua

Beläget i den populära Puerto Plata provinsen på Dominikanska republikens norra kust, är Sosua en vacker badort perfekt för en familjesemester . Sosua semester har allt: vita sandstränder, glittrande turkost vatten, blå himmel och strålande temperaturer året runt. Och vad mer är området känt för sin popularitet bland européer och amerikaner som semestermål, så du kommer känna dig som hemma.

Med On The Beach, vet du att du får det bästa tillgängliga online eller på high street. Lägg detta till de allt reguljära flyg från Storbritannien, och du kommer snabbt att inse att det aldrig har funnits en bättre tid för din Dominikanska republiken semester , så dröj inte och boka idag. En vecka eller två i Karibien solar är bara några klick bort!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Sosua

Väder

Semester i Sosua inte riktigt lever upp till Karibien stereotypen. Medeltemperaturen i den sena tjugoårsåldern även i vinter , och når in på trettiotalet på en regelbunden basis, vilket betyder att om du letar efter den perfekta anekdoten till det våta och blåsiga brittiska vintern, leta längre. Så packa solkräm och förbered dig på en solbränna som ingen annan!

jan 29ºC
feb 29ºC
mars 29ºC
april 29ºC
maj 30ºC
juni 30ºC
juli 30ºC
aug 30ºC
sept 30ºC
okt 29ºC
nov 29ºC
dec 28ºC

Natur

Sosua är uppdelad i två regioner: Los Charamicos i väster och El Batey i öster. Los Charmicos befolkas mer av dominikaner och dess rötter som en fiskeby fortfarande en stor del av försörjningen i dag. El Batey har utvecklats på senare tid för att rymma turism, och trots att många turister besöker för stränderna ensam, det finns landskap att beundra inlandet.

Den vildare delen av Dominikanska landskapet ger en perfekt inramning för en jeep safari, och ett antal utflykter gillar det här tillåter turister att se mindre firade sidan av ön.

Sport & dykning

Ofta besökare på semester till Sosua är helt enkelt där för stranden. Inte bara någon gammal stranden dock, men Sosua Beach, en av Dominikanska republikens bästa! Stretching ca 1 km, detta är vit sand himmel skyddad av en vik och fodrad med hisnande korall klippor, perfekt för en amatör fotograf eller bara en familj picknick. Detta är också platsen att vara för snorkling och dykning utflykter , den lugna vatten perfekt för nybörjaren.

För de yngre medlemmarna i partiet på semester i Sosua, går en resa till Columbus Aquapark aldrig uppskattat, och uthyrning mountainbikes är ofta ett roligt och alternativa sätt att ta ön. En resa in i den lokala staden kommer att presentera dig med ett stort utbud av lokalt ägda barer och restauranger att välja mellan, och lokalbefolkningen är kända för att vara välkomna!

För ungdomar

Sosua ofta anses som en av de lugnare orter i Dominikanska republiken, så de av er som letar efter en vecka av sömnlösa klubbar kanske inte är helt nöjd. Men den västerländska influenser framträdande i hela området betyda att det finns ett antal mindre barer för dig att koppla av, och restaurangerna ger dig chansen att prova några autentiska Dominikanska mat, en hel del som fångas lokalt!

Boka din semester redan idag!

Om du letar efter en unik och autentisk Karibien erfarenhet, Sosua semester är definitivt för dig, och den vita sanden blå himmel och ännu blåare vatten är perfekt för din solbränna! Men vad mer, på stranden oöverträffade erbjudanden och brett utbud av handplockade hotell innebär att du verkligen inte kan gå fel!

För de bästa erbjudandena, lönar det sig alltid att boka tidigt så blir ditt pass i högsta hugg och boka din Sosua semester idag!