Resor till Rio San Juan

Semester Rio San Juan

Läs mer om Rio San Juan

Beläget på Dominikanska republikens norra kust, erbjuder detta en gång sömnig fiskeby allt du kan behöva för en avslappnad, lugn Karibien semester. Lite tystare än många andra orter, de vackra stränder och turkost hav gör för en perfekt vecka av sola för familjer och par, och den vackra naturen gör det till en fotografer paradis.

Bara 20 minuter från Puerto Plata, tillgång från Storbritannien blir mycket lättare, vilket innebär en Rio San Juan semester är problemfri. Och som alla helgdagar i Dominikanska republiken , på stranden erbjuder den billigaste erbjudanden runt, vare sig det är online eller på high street!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Rio San Juan

Väder

Du behöver inte oss att berätta att en av de största drar av Karibien är den underbara klimatet och detta är definitivt sant för Dominikanska Republiken. Med januari temperaturen ofta stiger över 30 ° Celsius, semester i Rio San Juan är ett utmärkt sätt att bättra på solbrännan året runt, undvika sommaren krossa och ger den perfekta anekdoten till dystra brittiska vintern. Så kom ihåg att packa solkräm!

jan 29ºC
feb 29ºC
mars 29ºC
april 29ºC
maj 30ºC
juni 31ºC
juli 31ºC
aug 31ºC
sept 31ºC
okt 31ºC
nov 30ºC
dec 29ºC

Natur

Med sina hisnande laguner, färska vita stränder, vykort träd mangrove och turkost vatten, är Rio San Juan ett riktigt karibiska paradiset. Staden är mycket inriktad mot kusten till följd av sin ursprungliga fiske rötter, så att stränder och marinor är ofta den bästa platsen att se Rio San Juan i sin autentiska bäst, samt vara en perfekt bakgrund för din semester snaps!

Sport & dykning

Rio San Juan rötter som en fiskeby är fortfarande påtaglig idag som småbåtshamnen används som bas för dykning, snorkling och andra vattensporter. Båtturer är populära som landskapet är känt för sin skönhet, i synnerhet mangrove fodrade "Gri Gri Lagoon" som har en tydlighet nästan krävande för att kunna simmat in! Den avskilda vikar och unika isolerade stränder menar Rio San Juan semester är perfekt för prospektering, och oavsett om det är att navigera genom hemliga vatten tunnlar eller klippdykning, det finns ton att göra för hela familjen!

Sevärdheter & kultur

Innan Christopher Columbus spanska flottan tog över år 1492, var ön Hispaniola (som Dominikanska republiken delar med Haiti) som styrs av Tainios. Den spanska lämnade ett bestående intryck på landets kultur, framför allt eftersom spanska är det officiella språket i dag. Efter en liten inblandning från den franska som hotade spanska kontroll, fick Dominikanska republiken slutligen självständighet 1884. Rio San Juan är gynnsamma kustnära läge innebar att under åren som arbetet för dess invånare som en av landets viktigaste källorna för fisk.

För en riktig bit av Rio San Juan kultur på din semester, huvudet ner till Calle Sanchez, basen för fiskarnas dagliga verksamhet. Byteshandel med pescaderos för några nyfångad fisk, eller gå ner till en av de lokala restauranger där fisk och skaldjur är alltid överst i menyn. För att se dominikanerna i deras festande element, så håll utkik efter Merengu "beat, en typ av snabba jazzmusik som är enormt populär i hela regionen. När det gäller sport, skulle någon semester i Dominikanska Republiken semester inte vara komplett utan en resa för att titta på baseball, deras andra passion, vilket är värdefullt för atmosfären ensam.

För ungdomar

Medan Rio San Juan semester kanske inte är kända för sina partier, det finns tillräckligt många fina restauranger och avspända bar för en avkopplande några kvällar ut. Men betyder närheten till Puerto Plata som letar efter en något livligare upplevelse är bara en kort taxiresa bort!

Boka din semester redan idag!

Rio San Juan är den perfekta platsen för en smak av Karibien, och dess praktiska läge innebär att den vita sanden på stränderna är aldrig långt borta. Närheten till Puerto Plata innebär att en livlig utekväll är lika lätt som en drink med familjen, och vintersolen gör Rio San Juan helgdagar perfekt över jul. Så dra nytta av On The Beach har fantastiska erbjudanden och boka idag, du är bara ett par klick bort!