Resor till Bahamas

Semester Bahamas

Läs mer om Bahamas

Semester till Bahamas - själva ordet trolla fram en tropisk känsla. Men det finns mycket mer att detta Atlanten skärgården än man kunde förvänta sig. Ett kotteri av sju hundra öar, obebodda klippor och tropisk cays ömse sidor om en klarblå bälte av havet mellan Florida och Kuba, Bahamas kombinerar allt det roliga och spänning i en förstklassig semester med en avspänd atmosfär som kommer att lämna dig något annat val men ta det lugnt, men varmt det är.

Från bustlingly kosmopolitiska huvudstad Nassau på New Providence Island till fred och lugn i palm-strödda stränderna i Exuma, det är en sak att dessa olika öar verkligen aktie: ren skönhet. Semester på Bahamas är något du inte glömma bråttom!

Visa resmål på kartan

Våra favorithotell - Bahamas

Väder

Bahamas är 8 timmars flyg från Storbritannien, men en värld bort vad gäller klimat, attityd och avkoppling. Beläget strax norr om Karibiska havet, på 500 miles av klaraste vattnet i världen (och vi skojar inte), verkar klimatet här för att imitera Bahamians själva: vackert varm och avslappnad.

De som söker kladdiga luftfuktighet och chansen att ursinnigt gnugga Faktor 50 på sina svettningar panna kan söka någon annanstans eftersom vädret här är perfekt och aldrig överstiger mitten av 30-talet ° C under högsommaren, och sällan sjunker under 15 ° C på vintern. Ljumma vindar och allestädes närvarande sön ger perfekta förhållanden för bad, vattensporter, eller mingla med de vänliga delfiner i klart vatten runt den Blå Lagunen.

jan 26ºC
feb 26ºC
mars 27ºC
april 28ºC
maj 30ºC
juni 31ºC
juli 32ºC
aug 32ºC
sept 32ºC
okt 30ºC
nov 28ºC
dec 26ºC

Sport & dykning

Den klyscha ringar sant här: det finns något för alla på Bahamas semester, från Nassau museer, till exempel slående barbershop-poliga Lighthouse Museum, till spretande 18th Century Fort Charlotte utsikt över Paradise Island pittoreska hamnen. Gå på en fantastisk naturstig på Bimini för att upptäcka öns lokala faunan, eller ta med barnen på en resa till Aquaventure Water Park, med dess Atlantis tema.

På Bahamas huvudsakliga öar, såsom New Providence och Grand Bahamas, hittar du ingen brist på alla typer av underhållning, men det finns inga problem ö-luffa, med dagliga färjor och flygbolag (charter-eller reguljärflyg) en stöttepelare här. Segling bort från butiker och skogar på de stora öarna kan leda till överraskningar av alla slag - det finns tom ett hemsökt hus på Eleuthera!

Sevärdheter & kultur

Historien om Bahamas börjar med Columbus 1492 landar i San Salvador. I det 17th århundradet skärgården blev en fristad för britter som söker sin tillflykt från religiös förföljelse, och senare för ökända pirater som Svartskägg, och ännu mer ökända Södra-amerikanska ägare slav. Rester av varje aspekt av Bahamas historia kan hittas i det otaliga museer, liksom den stora kustfort på Nassau, en påminnelse om regionens maritima betydelse.

Bahamas semester är också känd för den världsberömda "Junkanoo" firande, den största är i Nassau i december och januari, som består av utsvävande goombay musik och gatuparader med påfågeln stil kostymer, målar ansiktet och gigantiska skaror som skulle sätta någon spansk fiesta till skam! Bahamians är bland världens mest turist-vänliga människor, och kommer att få dig att känna dig välkommen oavsett tid på året du kommer.

För ungdomar

Allt det slappa runt och sola på den obefläckade vita stränderna i Bahamas är naturligtvis hårt arbete, så varför inte koppla av med en Goombay Smash eller kokos cocktail, och ta in några lysande Bahamas nattliv. Den haute cuisine i regionen består huvudsakligen av valfritt antal restaurang mat från franska till kinesiska (t.ex. Spring Moon i Nassau), men för en sann smak av Bahamas, prova några Karibien grillar, köttig kräftor eller nykokt conch chowder (ett skaldjur maträtt) i den lokala matställen.

Om du är sugen att komma ner Bahamas stil, det finns ingen brist på ställen att gå, från engelska pubar på Freeport till Nassau nattklubbar och diskotek.

Boka din semester redan idag!

För att säkerställa att du har tillgång till de bästa erbjudandena på semester till Bahamas, har vi utvecklat ett bokningssystem online som låter våra användare välja från de bästa billig Bahamas semester med boende på hotell över hela öarna. Bok med On The Beach idag!

Populära semesterorter